Imatge de la ronda inundada i amb trànsit.
S'ha activat el pla Inuncat al Vallès i a Barcelona, i sobretot cal precaució a la carretera.
Barcelona

Una forta calamarsada complica la circulació del trànsit a les carreteres, sobretot a la zona metropolitana de Barcelona

Dijous a la tarda, fortes tempestes, amb càrrega elèctrica i calamarsa, han afectat algunes parts de Catalunya amb força. Sobretot la meitat nord, les províncies de Girona i Barcelona. A Barcelona, les línies 9 i 10 del metro han estat afectades. Protecció Civil ha activat l'alerta de l'Inuncat per l'acumulació d'aigua al Vallès Occidental i Barcelonès.

Actualitzat
La forta pluja i la pedra han complicat la circulació a les carreteres catalanes. Les comarques més afectades han estat al Solsonès, el Bages i el sud del Maresme. També el Vallès Occidental i Barcelonès, Protecció Civil hagut d'activar l'alerta de l'Inuncat per l'acumulació d'aigua fins a les onze de la nit. En aquestes dues comarques els bombers han rebut un centenar d'avisos.

La C-58 a l'altura de Terrassa i Ripollet durant catorze quilòmetres estava inundada en els dos sentits de la marxa per culpa d'una calamarsada, i això ha provocat retencions entre el Nus de la Trinitat i Montcada en sentit nord, i entre Barberà i el Nus de la Trinitat en sentit sud. A les rondes de Barcelona, també hi ha hagut talls que ja han estat restablerts.

Pel que fa a les línies del metro de Barcelona, la pluja ha afectat les línies 9 i 10 del metro. L'aigua s'ha filtrat i ha inundat diferents punts de la via, on operaris i bombers encara hi treballen. TMB no pot confirmar quan es podrà recuperar el servei i, de moment, ha habilitat un servei d'autobús alternatiu.

Imatges dels usuaris

Els usuaris d'El meu 3cat24 han enviat moltes fotografies i vídeos on s'ha pogut copsar la intensitat de les tempestes i la mida de la pedra que ha caigut.

Divendres clarianes i ruixats a la tarda

De cara a divendres, les tempestes acompanyades de calamarsa aniran desapareixent en les pròximes hores. Però tornarà a ser un dia variable, amb sol i núvols al matí, tot i que els ruixats arribaran de cara a la tarda.
Anar al contingut