"Una flama al cor", al 33

La nit de dimarts, el 33 emet "Una flama al cor", un documental sobre el poeta Joan Maragall, poeta que va viure les dues darreres dècades de la seva vida consumit per la passió de viure.

Tant els esdeveniments polítics i socials a Catalunya, com la lectura enfervorida de Nietzche i la clàssica crisi d'identitat que gairebé tothom experimenta entre els 40 i els 50 anys de vida van marcar els últims anys de Maragall d'una manera de ser i de fer genuïnament romàntiques; és a dir, apassionades. Tot es magnifica, tot s'impregna d'una transcendència especial. Sent, de sobte, que té molt a viure, a dir i a escriure, i massa poc temps per fer-ho.

El documental es va estrenar el 30 de novembre als Cinemes Girona de Barcelona i forma part del marc dels actes de commemoració de l'Any Joan Maragall.

"Una flama al cor" és una coproducció de Benecé Produccions SL i Televisió de Catalunya, amb la col·laboració de l'ICIC, de l'Institut de les Lletres Catalanes, del Departament d'Ensenyament i de Catalunya Caixa Obra Social.




Sinopsi
El documental reflecteix els darrers anys en la vida del poeta i es divideix en 5 parts: El gran vitalista, La ciutat efervescent, El bard de la Natura, L'aspra consciència i L'interrogador metafísic. Aquestes parts són les cinc fonts on els versos i la prosa de Maragall calmen la set creativa, comunicadora: la vida, la ciutat (Barcelona), la natura, la pàtria i l'esperit.
La veu en off de Joan Maragall i la d'un narrador, juntament amb testimonis d'experts en la figura del poeta (Lluís Quintana, Glòria Casals, Pere Maragall, entre d'altres), ens situen en l'època i en l'obra de Maragall. A més, el documental s'il·lustra amb imatges d'arxiu i amb escenes dramatitzades recreades en espais que van ser significatius per al poeta.



Fitxa tècnica:

Direcció:
Josep Maria Mañé
Producció executiva: Xavier Atance
Producció Executiva TVC: Jordi Ambròs
Guió: Jordi Montaner i Maragall

Anar al contingut