El pare de Gabriel i la seva parella, ara detinguda per la mort del menor (EFE)
El pare de Gabriel i la seva parella, ara detinguda per la mort del menor (EFE)

Revisen la mort fa 22 anys de la filla de la detinguda pel cas de Gabriel

La filla d'Ana Julia Quezada va morir en caure a un pati interior des de la finestra del pis on vivien, a Burgos, un cas que es va tancar com a mort accidental

Actualitzat

Nous detalls en el cas de Gabriel Cruz, de 8 anys, el cadàver del qual va ser trobat aquest diumenge al maleter del cotxe de la parella del seu pare. La dona, Ana Julia Quezada, va ser detinguda a Vícar, on viu, en un ampli dispositiu policial, acusada de detenció il·legal i homicidi.

Ara s'ha sabut que una filla de 4 anys de la detinguda va morir el 1996 en caure a un pati interior des de la finestra del pis on vivien, a Burgos, un cas que es va tancar com a mort accidental.

La menor la va trobar la parella d'aleshores d'Ana Julia Quezada, que no era el pare de la nena.

El ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha dit que el cas s'haurà de revisar i que la policia haurà de prendre totes les mesures.

"L'atestat policial està localitzat. El que quedarà ara veure què va passar. Hi insisteixo, la Guàrdia Civil i la policia, que van dur a terme la instrucció de l'atestat i la diligència, són els que hauran d'anar prenent totes les mesures que legalment estan previstes per al cas que ens ocupa."

Ana Julia Quezada va arribar a Burgos provinent del seu país natal, la República Dominicana, i s'hi va estar fins al 2014, quan se'n va anar a viure a Las Negras, a Níjar, amb la seva anterior parella.

Ara, Ana Julia Quezada és a les dependències de la comandància de la Guàrdia Civil a Almeria, acusada de detenció il·legal i homicidi. La Guàrdia Civil podria esgotar el termini de 72 hores de detenció abans que passi a disposició judicial.

 

 

Principal sospitosa des de feia dies

Feia dies que la Guàrdia Civil la tenia com a principal sospitosa i esperaven que fes un pas en fals. És per això que divendres li van posar un parany: els investigadors li van comunicar que unes càmeres de seguretat havien gravat la matrícula d'un vehicle.

La dona va témer ser descoberta i per això va anar al pou on hi havia el cos del nen, el va embolicar amb mantes i el va carregar al seu vehicle. La Guàrdia Civil la va interceptar a les portes de casa seva.

Ana Julia Quezada va ser l'última persona, juntament amb l'àvia del nen, que el va veure abans de desaparèixer. Quezada no va donar un relat prou convincent sobre què va fer en aquells moments i uns dies més tard va trobar la samarreta del nen en una zona que ja havia estat pentinada.

Aquesta circumstància la va posar en el punt de mira de la policia, que, sobretot a partir d'aquest moment, va començar a vigilar els seus moviments. La samarreta interior no figurava entre la llista detalldat que van donar els pares per ajudar en el rastreig i estava pràcticament eixuta després de dies de pluges a la zona.

ARXIVAT A:
PolicialJudicial
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut