El Teatre Barceló publica a la seva web una imatge de la sala el 5 de gener on es veuen els clients asseguts en taules i sense mascareta (Teatro Bar…
El Teatre Barceló publica a la seva web una imatge de la sala el 5 de gener on es veuen els clients asseguts en taules i sense mascareta (Teatro Barceló)

Una festa al Teatro Barceló de Madrid sense mascareta ni distància indigna a les xarxes

La policia Municipal de Madrid ha obert una investigació i Facua ha denunciat els propietaris de la sala davant la Conselleria de Sanitat de la Comunitat

Actualitzat

La policia municipal de Madrid obrirà una investigació sobre la festa que es va fer aquest dijous al Teatro Barceló, una sala de festes i discoteca madrilenya situada al districte de Chueca.

Segons es pot veure en els vídeos que s'han publicat a les xarxes socials, desenes de persones es van congregar a la discoteca bevent i ballant sense mascareta i sense respectar les distàncies de seguretat per prevenir la transmissió de la Covid-19.

Unes imatges d'una festa com les d'abans de la pandèmia. Però que sorprenen quan coincideixen amb el segon dia amb rècord de contagis a Espanya: es van diagnosticar més de 44.357 nous positius de SARS-CoV-2 i amb una incidència acumulada a 14 dies que es va disparar a 795 casos per cada 100.000 habitants, el triple del nivell de risc extrem.

 


La policia local de Madrid assegura que està recopilant informació sobre la festa i que, un cop feta la investigació, s'adoptaran "totes les actuacions administratives o penals" que correspongui. En un comunicat, la policia municipal de Madrid diu que està a l'espera que la Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid presenti una denúncia contra el local perquè a la festa de dijous s'incomplia la normativa contra la Covid.

L'organització de consumidors Facua ha denunciat el Grup Trapote, propietari del Teatro Barceló, davant la Conselleria de Sanitat, per haver celebrat aquesta festa saltant-se la prohibició d'obertura i d'activitat dels locals d'oci nocturn i sales de festa a Madrid. Facua demana la clausura provisional de l'establiment per incomplir les normes de restricció de la Covid.

A les xarxes han proliferat els missatges contra els assistents a la festa i contra els organitzadors:

 



"Reacció espontània del públic"

Els responsables del Teatro Barceló, en un comunicat, lamenten la difusió d'aquestes imatges i asseguren que són "un fet puntual que va tenir lloc en un moment concret, coincidint amb el tancament de l'activitat del local" i ho atribueixen "a una reacció espontània d'una part del públic". També es defensen afirmant que el personal de seguretat de la sala va reaccionar ràpidament i va expulsar del local el grup de persones que apareix en les imatges per incompliment de la normativa sanitària.

La direcció del local anuncia que reforçarà les mesures internes perquè no es torni a produir una situació com la que es mostra a les imatges. I demana disculpes a "l'opinió pública, als responsables sanitaris i als companys del sector de l'oci i espectacles que es puguin sentir afectats negativament" per la situació generada.

El Teatro Barceló anuncia a la seva web diverses festes "de tarda" amb horari de 17.30 a 22.00. Per accedir-hi, cal fer reserva prèvia, i s'assegura que tots els assistents estan asseguts en taules separades i que el local compleix totes les mesures de seguretat davant la Covid "perquè tothom pugui gaudir amb la màxima tranquil·litat".

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Comunitat de Madrid
Anar al contingut