Patates de la família Dalmau al magatzem

Una família de Prades ofereix patates online i en venen 3.000 kg en una tarda

Se'ls va acudir posar un anunci a internet després de dinar i per l'hora de sopar ja ho havien venut to

Redacció/ACNActualitzat

Una família pagesa de Prades (Baix Camp) ha venut 3.000 quilos de patates en qüestió d'hores. Ells mateixos no se saben avenir de l'èxit aclaparador de la seva iniciativa.

A principis de setmana, la família Dalmau va difondre, a través de les xarxes, una oferta per comprar patates a 0,50 euros el quilo, amb entrega a domicili inclosa, sota comanda mínima de 20 quilos.

Van llançar l'anunci havent dinat i a la nit ja tenien totes les patates venudes. Era una producció acumulada en un magatzem que corria el risc de fer-se malbé amb el temps.

La família diu que, arran la crisi del coronavirus, ha obert una porta que mai havia explorat.

Patates de la família Dalmau al magatzem/ACN

Campanya per les xarxes

Les primeres, de màxima qualitat amb etiqueta d'IGP (Indicació Geogràfica Protegida), que es distribueixen a través de la cooperativa, van poder-se col·locar entre el cercle proper.

Però de segones, amb alguna petita imperfecció, que s'acostumen a vendre en botigues i restaurants, en quedaven prop de 2.000 quilos. També en tenien una bona quantitat de grosses.

Per evitar que aquesta collita fos malaguanyada i a fi de donar-li una sortida, van decidir llançar una oferta a través de les xarxes. El client tindria patata de Prades a domicili a un preu ajustat de 0,50 euros el quilo de patata segona, amb una comanda mínima de 20 quilos -no per domicili, sinó per població, la qual cosa permetia una comanda compartida.

Les comandes no es van fer esperar i el mòbil treia fum. En esgotar-se les segones, la clientela fins i tot acceptava les patates grosses, al mateix preu. El repartiment es feia amb sacs de 5 quilos.

 

El fill petit de la família de l'Oleguer Dalmau explica que no s'esperaven aquest èxit, ni molt menys. Creu que l'èxit radica a portar a casa un producte apreciat, com és la patata de Prades, a un preu assequible, junt també amb el factor solidari i la voluntat de la gent d'ajudar-los.

Tot plegat va disparar les comandes. Fins i tot en van demanar des de València, però per logística era inviable. La mateixa família ha repartit sacs de patates arreu del territori tarragoní, sobretot a Tarragona, Reus i Valls.

A tots els que s'han quedat sense, els han garantit que a l'octubre, vist l'èxit, hi tornaran, amb la collita de patata nova de la IGP de la Patata de Prades.

La IGP tanca una bona campanya

Afortunadament, la majoria de pagesos de la zona havien pogut vendre la producció de patates etiquetades sota la IGP de la Patata de Prades abans de l'estat d'alarma, com explica el president de la IGP, Eugeni Coll.

"Per sort, ens va agafar a final de temporada, ja està gairebé tot venut, deu quedar molt poca cosa... Ha estat una bona campanya."

Lamenta, però, la davallada en producció any rere any per manca de relleu generacional a les terres. Si la campanya d'enguany s'ha tancat amb 55.000 quilos, deu anys enrere rondava els 300.000.

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut