Entrada de Disneyland París amb els personatges de Disney
Els afectats gironins ja han recuperat els diners
Catalunya al dia

Una falsa majorista hauria estafat 1.280 famílies que van pagar un viatge a Eurodisney

L'alarma va saltar per Setmana Santa, quan es va saber que hi havia un centenar de famílies afectades a Girona, però ara s'ha vist que n'hi ha moltes més a tot Catalunya i altres punts de l'Estat

Enllaç a altres textos de l'autor

Fèlix Martín

Periodista de Catalunya Ràdio a la demarcació de Girona

@FelixMartin67
Actualitzat

La passada Setmana Santa, una agència de viatges en línia de Girona oferia viatges a Disneyland París a molt bon preu: vols, hotel i entrades al parc per uns 1.200 euros per una família amb dos adults i dos menors. Prop d'un centenar de famílies ho van contractar, van pagar, i l'agència va traspassar tots els diners -uns 85.000 euros- a l'empresa majorista que oferia el viatge, amb seu a Bilbao.

Tot semblava correcte, però dos dies abans de marxar, aquesta empresa majorista va cancel·lar el viatge argumentant el risc d'atemptat terrorista que hi havia a París arran de la guerra a Ucraïna. 

En aquell moment, la majorista va assegurar que ningú s'havia de preocupar perquè l'assegurança cobriria totes les despeses. L'agència de viatges de Girona, que feia d'intermediària entre la majorista i els clients, va fer totes les gestions necessàries, van passar les setmanes, tot eren bones paraules, però ningú els tornava els diners.


Als afectats de Girona ja els han tornat els diners

Al final van concloure que hi havia alguna cosa que grinyolava i ho han posat en mans d'un advocat perquè iniciï accions legals. Això els ha permès saber que al darrere de l'empresa majorista hi ha una dona que ja havia estat condemnada i empresonada per estafes similars. 

El centenar de famílies afectades a Girona s'han quedat sense el viatge a Disneyland París, però han recuperat els diners. El cas és, però, que els diners que han rebut els clients han sortit de la butxaca de l'agència minorista de Girona, que també és víctima de l'estafa suposadament comesa per l'empresa majorista.


Més estafats dels detectats inicialment

Carles Ribas, advocat de l'agència gironina estafada, explica que poc després d'agafar el cas van anar estirant el fil fins a adonar-se que hi havia molta més gent afectada. Calculen que són 1.280 famílies, la majoria catalanes, però també n'hi ha d'altres punts de l'Estat. En total, la suposada estafadora s'hauria embutxacat 360.000 euros

L'advocat assegura que aquesta dona mai va comprar bitllets a París ni va reservar cap mena d'hotel a Disneyland París. Està convençut que tots els diners que va rebre se'ls va quedar ella i que no els va transferir a ningú. Ella, en canvi, sempre dona com a excusa que està esperant que la companyia asseguradora li torni els diners que ella va pagar per contractar els viatges, com explica Carles Ribas:

"Com que aquesta dona ja la sap molt llarga, ara estem recopilant tota la documentació que acredita que els diners no s'han mogut mai del seu compte corrent."

El mateix advocat explica que la presumpta estafadora ha estat a la presó diverses vegades per casos similars i encara té moltes causes obertes. La seva activitat es remunta, com a mínim, l'any 2011, quan hauria estafat 150 persones més a través d'una altra agència de viatges de Lliçà d'Amunt, al Vallès Oriental. En aquell cas, els viatges també es van cancel·lar a última hora. 

L'advocat gironí ja està en contacte amb els lletrats que porten els casos de Barcelona i de Bilbao per actuar conjuntament i denunciar el cas al jutjat.

 

ARXIVAT A:
JudicialTurisme
Anar al contingut