L'església de Sant Roc de Farrera acull l'exposició "Tradicions i contradiccions" (CCMA)

Una exposició provocadora a l'església de Farrera "ofèn els sentiments religiosos"

El bisbat d'Urgell ha criticat la mostra no autoritzada "Tradicions i contradiccions" que han fet sis artistes urbans

L'església d'un poblet del Pallars Sobirà, Farrera, és l'escenari que han triat sis artistes urbans per exposar la seva obra, que el bisbat d'Urgell considera una "ofensa als sentiments religiosos dels catòlics". La mostra de l'església de Sant Roc de Farrera es titula "Tradicions i contradiccions" i al costat del Crist crucificat o d'una talla de Sant Sebastià s'hi poden veure dues portes de cotxes policials tunejades, pòsters o fotos amb nus.

"Les limitacions de la mentalitat catòlica potser poden veure una mica provocatives algunes composicions que hem fet", diu Jordi Efímer, que es presenta com a contracomissari de l'exposició, que denuncia la violència sexual, la repressió del col·lectiu LGBTI o els excessos policials.

El Crist de l'església de Farrera amb algunes fotos exposades (CCMA)

Un dels artistes, Aka Modesto, destaca que "aquestes mateixes obres en una galeria amb parets llises no tindrien el mateix sentit".


Des del bisbat d'Urgell asseguren que l'activitat es va fer sense cap autorització ni comunicació prèvia al rector ni tampoc al bisbat d'Urgell ni a l'Ajuntament del poble.

A l'església de sant Roc de Farrera, que depèn de la parròquia de Llavorsí, només s'hi celebra una missa a l'any, el dia del seu patró.

Els veïns gestionen l'ermita i alguns defensen que se li doni un nou ús, amb una proposta cultural.

El poble de Farrera, al Pallars Sobirà (CCMA)

El bisbat lamenta la "utilització indeguda" del temple i que s'acusi l'Església "injustament" de desinterès per la seva conservació.

Per això asseguren que la col·laboració i l'interès dels veïns, dels ajuntaments i d'altres entitats, ha permès intervenir en els darrers 15 anys en un total de 315 esglésies i ermites d'arreu del bisbat i s'ha treballat i es treballa per la conservació del patrimoni de més de 1.200 centres de culte catòlic de la Diòcesi.

 

ARXIVAT A:
Església
Anar al contingut