Figueres

Una exposició mostra l'amistat entre Salvador Dalí i Walt Disney a Figueres

El Museu Dalí de Figueres inaugura una nova exposició centrada en la relació entre l'artista català i Walt Disney durant els anys 40. En aquella època els dos genis van signar un acord de col·laboració per produir el curtmetratge "Destino". La pel·lícula no es va poder acabar aleshores, per problemes financers, i no va ser fins al 2003 que un nebot de Disney la va rescatar i es va poder estrenar als cinemes. Ara es recupera aquest curt i, juntament amb l'exposició, es pretén tornar a donar a conèixer aquesta amistat.

Actualitzat
Salvador Dalí i Walt Disney es van conèixer el 1945, durant un rodatge d'Alfred Hitchcock. El destí va voler que coincidissin i des de llavors ha estat precisament aquest fet el que els ha unit per sempre. Disney, poc després de conèixer el geni empordanès, va encarregar-li els dibuixos d'un curtmetratge on les il·lustracions oníriques, surrealistes, gairebé màgiques, dansessin al ritme de la cançó "Destino".

Els esbossos van caure en l'oblit fruit de la falta de finançament. "Destino" es va veure truncada per la Segona Guerra Mundial, però el 2003 un nebot de Walt Disney va recuperar els originals dalinians i els va convertir en la història d'amor entre una ballarina i el déu Cronos transformat en jugador de beisbol ideada mig segle enrere

L'exposició del Museu Dalí i la comercialització d'aquest curt, que el 2004 va optar als Oscars, ha de servir per donar a conèixer l'amistat i fer encara més universal la figura de dos homes que han escrit amb majúscules els seus noms en el món de l'art i el cel·luloide. Un material que també recull fotografies de les relacions entre aquest dos genis i 15 esbossos, la majoria inèdits, que van ser la gènesi d'aquest projecte que no va veure la llum fins al 2003.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut