Pla general d'una de les imatges. Dues espectadores observen atentament la fotografia de grans dimensions. Imatge del 21 de febrer de 2020 (Hor…
Pla general d'una de les imatges. Dues espectadores observen atentament la fotografia de grans dimensions. Imatge del 21 de febrer de 2020 (Horitzontal).

Una exposició de fotografies de gran format recorre els carrers de Solsona i fa lluir la imatgeria del seu carnaval

ACN Solsona.-"Benvinguts al Carnaval més boig" és una exposició fotogràfica de gran format que penja dels carrers de Solsona i fa lluir la imatgeria pròpia de la festa de la disbauxa solsonina, com el Ruc, la Nana Vella o el Mocós. L'Ajuntament i la revista Descobrir Catalunya proposen un recorregut pels llocs més emblemàtics de la ciutat -com la plaça de la Catedral o el Portal de Llobera- on han col·locat estratègicament imatges de fins a sis metres d'ample. El fotògraf, Òscar Rodbag, ha explicat que la seva intenció ha estat "humanitzar" els personatges i per això els ha acompanyat dels veïns i les veïnes. La idea és que les fotos perdurin en el temps i serveixin per atraure turisme a la ciutat.

La idea de l'exposició 'Benvinguts al Carnaval més boig' va néixer arran del número de febrer de la revista Descobrir, dedicat a la ciutat de Solsona. El director, Joan Morales, ha explicat que malgrat el carnaval inicialment era l'excusa, la porta d'entrada a la ciutat, finalment es va acabar convertint en el protagonista absolut. La mostra que s'ha inaugurat aquest divendres és un homenatge al Carnaval de Solsona, però també a la "singularitat del caràcter dels solsonins". De la seva banda, el fotògraf, Òscar Rodbag, ha explicat que quan va descobrir els personatges satírics del carnaval en va quedar embadalit i va proposar que agafessin un pes més important en el reportatge central de la revista. En aquest moment és quan suggereix fer que els personatges del bestiari solsoní i els gegants interactuïn amb els solsonins i les solsonines en llocs concrets i emblemàtics, com si fossin un més. Per exemple, és el cas del Mocós a l'hora del patí. La fotografia es troba a la plaça del Camp. La feina de Rodbag en el fons és un homenatge no només al carnaval, sinó sobretot a la seva gent. El fotògraf explica que quan va assistir a la presentació del 50è aniversari de la festa amb la idea de retratar tots els personatges junts, va copsar el lligam sentimental que uneix els solsonins i els gegants. D'aquí que va pensar que una bona idea seria donar-los forma més humana i fer-los interactuar amb els seus veïns. L'alcalde, David Rodríguez, ha explicat que Solsona té un nucli antic "molt bonic, però molt seriós" i l'exposició és una manera "molt divertida" de trencar amb això i donar-li un aire nou. La idea del consistori és allargar la presència de l'exposició pels carrers de la ciutat almenys durant tot l'any.

Anar al contingut