Dos dels plafons de l'exposició 'La llum de Barcelona. Un passeig pel nostre talent' aquest dilluns 22 de gener de 2018. (Horitzontal…
Dos dels plafons de l'exposició 'La llum de Barcelona. Un passeig pel nostre talent' aquest dilluns 22 de gener de 2018. (Horitzontal).

Una exposició al Palau Robert reivindica els principals exponents de la creativitat, l'enginy i l'emprenedoria catalana

ACN Barcelona.-La Welcome Talent Society de Barcelona ha inaugurat l'exposició 'La llum de Barcelona. Un passeig pel nostre talent' que acull el Jardí del Palau Robert fins el 22 de febrer. La mostra repassa els referents actuals del talent català amb els principals exponents de la creativitat, l'enginy i l'emprenedoria catalana amb un recull històric d'una trentena de disciplines de les arts i les ciències. Així, des de Ramon Llull fins al Tricicle i de Verdaguer a Anna Veiga es fa un "viatge" per tot allò que els catalans han "aportat" a la humanitat amb personatges que han marcat èpoques i generacions per haver desenvolupat el planeta, la cultura i el benestar. L'entitat organitzadora posarà en marxa un web perquè els ciutadans facin propostes de noms que han quedat fora dels 25 plafons "per falta d'espai". "En un moment històric on sembla que estem desanimats, reivindiquem les coses que hem fet", ha explicat el comissari Albert Torras.

El comissari Albert Torras ha dit que l'exposició vol demostrar que "hi ha gent que ha fet coses" que han millorat el món. En aquest sentit ha reivindicat que la iniciativa vol acabar amb el fet que "els catalans no ens ho creiem prou" i animar a "fer coses arreu del món". Torras ha admès que ha estat "complicat" fer la tria dels diferents personatges perquè la limitació dels plafons no ha permès posar tots els noms "desitjats". "La gent podrà fer noves aportacions amb els personatges que ens hem deixat o que no hem pogut posar", ha explicat Torras. Entre les 28 temàtiques que s'aborden hi ha la gastronomia, l'arquitectura, la literatura, la filosofia i el pensament, la música, la religió, les arts plàstiques, la ciència i la tecnologia o els catalans al món.La Welcome Talent Society de Barcelona, presidida per Bru Recolons, és una iniciativa ciutadana que busca cercar, difondre i reunir el millor talent català contemporani. Entre els objectius de l'entitat hi ha millorar la imatge de les marques Catalunya i Barcelona amb el talent de la gent, atraure com a associats a joves talents, fomentar la cooperació entre els socis o recaptar recursos per a l'organització i dotació de premis.

Anar al contingut