Cartell de l'exposció a París per la mort de Kurt Cobain.
Cartell de l'exposció a París per la mort de Kurt Cobain.
París

Una exposició a París recorda la figura de Kurt Cobain en el 20è aniversari de la seva mort

Una exposició a París mostra les últimes fotografies del músic que va marcar una generació i que va morir ara fa dues dècades.

RedaccióActualitzat

Aquest dissabte fa 20 anys que Kurt Cobain es va treure la vida. El cantant i compositor nord-americà, juntament amb la seva banda, Nirvana, es van convertir en els màxims exponents del gènere "grunge" i en una icona de la història del rock, possiblement el grup més important de la primera meitat dels anys noranta.

El fotògraf Youri Lenquette publica des del 25 de març a París una mostra titulada "The last shooting", en què recopila totes les fotografies que va fer a la banda en la seva última sessió, dos mesos abans de la mort del cantant. La majoria de les peces no es van publicar fins deu anys després, ja que el fotògraf considerava que encara era un tema sensible. Altres veuen la llum per primer cop en aquesta exhibició oberta fins al 21 de juny.

Una carrera d'èxits musicals i davallades emocionals

Kurt Cobain va néixer el 1967 a Aberdeen, a l'estat de Washington, i va formar el grup Nirvana amb Kris Novoselic i Dave Grohl el 1985. Es van convertir en els principals representants del gènere "grunge" i Cobain, en portaveu de la seva generació. El 1989 publiquen el seu primer disc, "Bleach", però és amb el llançament del single "Smells Like Teen Spirit" el 1991 quan salten al panorama del rock internacional. La cançó obria l'àlbum "Nevermind", considerat la seva obra mestra, que va ser diverses vegades disc de diamant i platí.

Tot i així, el cantant mai va estar satisfet amb la imatge que s'havia format d'ell i creia que el seu èxit era causa d'una mala interpretació del seu missatge i visió artística. Suposadament, la seva vida personal i la relació amb la premsa també van tenir un efecte negatiu en el seu estat d'ànim. Malgrat tot, Nirvana va publicar el seu tercer treball, "In Utero", el 1993, que, tot i no gaudir de l'èxit comercial del seu successor, va ser considerat positivament pel públic i la crítica.

Els últims anys de la seva vida, Cobain va tenir problemes de depressió i addicció a les drogues. El 8 d'abril un electricista que anava a treballar a casa seva va trobar el cos del músic, que s'havia disparat un tret al cap uns dies abans. En la seva nota de suïcidi, dirigida a un amic imaginari de la infància, Cobain deia que ja no sentia "l'emoció d'escriure i escoltar música... des de fa molt temps".

Anar al contingut