Una estreta aliada de Merkel, primera dona que presideix la CE després de 12 presidents

Ursula von der Leyen, ministra de Defensa alemanya, substituirà Jean-Claude Juncker en la presidència de la Comissió Europea

Actualitzat

Ursula von der Leyen té 60 anys, és mare de 7 fills, metgessa de professió i té profundes conviccions luteranes. Després del seu pas pel govern de la Baixa Saxònia, d'on el seu pare va ser-ne primer ministre, ha format part de tots els gabinets de la cancellera Angela Merkel.

L'actual ministra de Defensa alemanya serà la presidenta de la Comissió Europea, substituint Jean-Claude Juncker.

 

 

Angela Merkel, cancellera alemanya, ha destacat el fet que, "per primera vegada" a la història, una dona ocuparà la presidència de la Comissió Europea", tot i la seva abstenció.

"Podem parlar, per primera vegada, d'una presidenta de la Comissió. Ha estat nomenada Ursula von der Leyen. Però hi ha hagut una abstenció, la meva, d'acord amb les regles de votació de la coalició que governa Alemanya, que diuen que quan no hi ha unitat ens hem d'abstenir."

 

La trajectòria de Von der Leyen

Von der Leyen, lligada a la Unió Cristianodemòcrata des del 1990, va fer-se càrrec de la cartera de família l'any 2005, quan Merkel va ser elegida cancellera per primera vegada.

Quatre anys més tard, el 2009, va fer-se càrrec de la cartera de Treball, fins que el 2014 va passar a ocupar-se de la de Defensa.

 

 

La ministra alemanya ha tingut moltes dificultats en els últims anys, fins al punt de caminar per la corda fluixa en diverses ocasions.

Alguns dels seus actes més polèmics han estat la convocatòria de la premsa rosa alemanya a un viatge a Líbia i, més recentment, arran de les crítiques internes a l'exèrcit alemany pel que fa a la qualitat del material militar, des dels fusells d'assalt fins als caçabombarders de la Luftwaffe.

ARXIVAT A:
Unió EuropeaAlemanya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut