La cap de llista a Girona, Blanca Palmada, en un míting amb Ridao i Puigcercós (Foto: ACN)
La cap de llista a Girona, Blanca Palmada, en un míting amb Ridao i Puigcercós (Foto: ACN)
Girona

Una estampeta d'Escrivà de Balaguer en un vot d'ERC deixa els republicans sense regidor a Girona

Una estampeta del fundador de l'Opus Dei introduïda en el sobre d'un votant on també hi havia una papereta d'Esquerra Republicana és el responsable que la formació s'hagi quedat sense representació al consistori gironí. La Junta Electoral ha rebutjat el recurs dels republicans que demanava considerar vàlid el vot amb l'estampeta.

Actualitzat
La Junta Electoral Central ha considerat vàlids dos vots per a ERC que en el recompte inicial es van comptabilitzar com a nuls perquè anaven acompanyats de propaganda electoral del mateix partit, però, al mateix temps, ha rebutjat el recurs del grup independentista en què demanava considerar vàlid també el vot que incloïa l'estampa de Josepmaria Escrivà de Balaguer.

Amb aquesta decisió, ERC es queda a un sol vot d'aconseguir el 5%, percentatge que els obriria la porta al consistori gironí en detriment de la CUP, que hauria passat de 3 a 2 regidors. La Junta ha decidit validar els dos vots perquè "la propaganda electoral", en ser de la mateixa entitat política, "no posa en dubte la voluntat de l'elector, sinó per contra reforçar-la".

En canvi, ha considerat que "un vot que inclogui una estampa religiosa no es pot considerar vàlid ja que la introducció d'un element d'aquestes característiques és completament aliè al procés electoral i és molt qüestionable la seva inserció no voluntària".

El  25 de maig, la Junta Electoral de Girona ja va revisar l'escrutini de totes les taules de la ciutat a petició d'ERC, que en l'escrutini de la nit electoral va perdre els seus 4 regidors i es va quedar sense representació per dos vots. Després del segon escrutini, la formació va aconseguir tres vots nous, però el traspàs de vots nuls a vots en blanc va provocar que es quedés a tres d'aconseguir el desitjat regidor.
Anar al contingut