L'esllavissada ha estat a la sortida del túnel i no hi ha hagut ferits (Néstor Serveto)

La caiguda d'un mur a la via a Terrassa talla la circulació de l'S1 dels Ferrocarrils

El servei s'ha reobert fins a la parada de Les Fonts; entre Les Fonts i Terrassa-Rambla es manté el servei de bus alternatiu

RedaccióActualitzat

La línia S1 de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), entre Barcelona i el Vallès, continua afectada per una esllavissada que ha passat a dos quarts de cinc de la tarda de divendres a la sortida del túnel de l'estació de Terrassa-Rambla. Trigarà dies a quedar resolt.

Aquest dissabte al matí, el servei ha quedat reobert fins a la parada de Les Fonts. Entre Les Fonts i Terrassa-Rambla es manté el servei de bus alternatiu fins que la zona estigui plenament operativa.

Per la resta d'estacions de la ciutat, ja s'ha restablert la circulació que en un primer moment havia quedat afectada, a l'altre costat de l'esllavissada, on hi ha quatre estacions, que queden entre Terrassa-Rambla i Terrassa Nacions Unides.

En el moment de l'esllavissada, no hi havia cap tren circulant en aquell punt, per la qual cosa no hi ha hagut cap ferit.

El material esllavissat ocupa les dues vies i afecta la catenària (Cristobal Castro)

Divendres a la tarda, el material esllavissat ocupava les dues vies i afecta la catenària. Els combois van circular, amb retards, només entre plaça Catalunya i Sant Cugat, mentre que la resta de la línia va quedar interrompuda, per l'afectació de la catenària.

 

Poden trigar dies

El vicepresident del govern i conseller de Territori, Jordi Puigneró, ha explicat al canal 324 que "d'aquí dos o tres dies sabrem quan es podrà posar en servei tota la línia" perquè ara s'està analitzant què ha fet cedir el mur i es tracta de "saber quines són les causes perquè no torni a passar".

Caldrà, doncs, esperar l'informe tècnic que prepara FGC i l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. Des de l'Ajuntament, divendres s'apuntava a una filtració d'aigua com a possible causa.

Tampoc la presidenta de Ferrocarrils de la Generalitat, Marta Subirà, ha volgut fer una previsió de quan pot quedar totalment restablert el servei, mentre que la regidora de Territori i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Terrassa, Lluïsa Melgares, ha demanat que sigui "quan acabi el pont o com a màxim dilluns, que tothom treballa amb normalitat".

Tots els responsables han coincidit, en declaracions al canal 324, que la seguretat sempre ha de ser prioritària.

El servei pot trigar dies a normalitzar-se (Cristobal Castro)

Per precaució, l'Ajuntament ha tallat l'entrada principal a Terrassa per la C-58.


Pla d'emergència

Han caigut 20 metres de paret i, d'entrada, també s'ha tallat també un carril de la Rambleta del Pare Alegre, segons han informat els bombers, que hi han enviat sis dotacions.

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha anunciat que s'activa el Pla d'Emergència Municipal.

 

ARXIVAT A:
Mobilitat
Anar al contingut