Una escola de les Franqueses es nega a obrir al juny: "No volem l'escola de la por"

A partir de l'1 de juny, els centres educatius han de poder rebre els alumnes, tot i que moltes famílies s'estimen més no portar-los-hi

Actualitzat

La fase 2 de la desescalada inclou l'obertura de les escoles, però la majoria de les famílies, un 74%, han decidit que no portaran els fills als centres educatius que obrin l'1 de juny, segons el resultat de l'enquesta de Catalunya Ràdio i TV3, feta per GAPS.

El pla de reobertura es va plantejar amb mesures de seguretat estrictes i amb els nens que han d'estar separats. Algunes de les escoles obriran amb moltes reticències i fins i tot n'hi ha que volen continuar tancades durant la fase 2, com l'escola Camins de les Franqueses del Vallès.

 

La directora d'aquest centre de les Franqueses, Núria Marín Real, explica la decisió del claustre, d'acord amb Ajuntament i famílies:

"Volem obrir l'escola per sentir rialles, per sentir corredisses, per a l'aprenentatge entre iguals, per compartir, per jugar, no volem l'escola de la por, del no ens podem tocar, del no ens podem abraçar."

 

 

Els pares també creuen que pot ser contraproduent tornar a l'escola en aquestes condicions, com diu Maria Fernández, representant de les famílies al consell escolar de l'escola Camins:

"Entrar a una escola així, entrar al seu espai així, penso que no és cuidar la seva salut emocional, gens ni mica."

 

Part dels docents i els sindicats de mestres són contraris a haver d'obrir només per dues o tres setmanes. A Twitter, amb l'etiqueta #AixiNoObrim, es poden trobar diversos comentaris contra els "aparcaments" d'infants.

Des dels Moviments de Renovació Pedagògica, que presideix Pilar Gargallo, recorden que l'escola també té encomanada la funció de guarda i custòdia:

"S'ha lluitat molt per aquest component educatiu sobretot de la franja 0-6, i no el volem perdre, i per això es reivindica aquesta part, però no per això no hem d'obrir, perquè hem d'oferir aquest servei públic, essencial i amb garanties, clar."

"Ha de tenir un vessant educatiu malgrat les distàncies, malgrat la poca amabilitat del moment, amb mascaretes, distàncies, netejadors constants..."

 

Altres centres ja tenen a punt el pla de reobertura, com l'institut escola de Jesús de Tortosa, per acollir els alumnes d'infantil que ho necessitin per problemes de conciliació, i també s'oferiran tutories per als més grans.

En aquest centre, els de quart d'ESO hi podran anar cada dia i els de sisè, cada dos. Tot i les restriccions i les mesures higièniques estrictes que hauran de seguir, el cap d'estudis de secundària, Alberto Esteban, defensa que als alumnes els anirà bé tenir un acompanyament emocional.

"És una gran oportunitat per poder acabar el curs d'una manera més propera, tant amb els nostres companys docents com amb l'alumnat que vingui."

 

El Departament d'Educació assegura que la inspecció educativa serà l'encarregada de garantir que tothom qui ho necessiti pugui portar els fills a l'escola.
ARXIVAT A:
Educació Coronavirus Estat d'alarma
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut