Una escola concertada de Madrid denega a les alumnes portar pantalons d'uniforme

La Federació d'Associacions de Pares FAPA demana que l'administració hi intervingui per defensar la igualtat

Actualitzat

Les alumnes i els alumnes de l'escola concertada Santa María de la Hispanidad porten uniforme. Els nens, pantalons, i les nenes, faldilla.

Abans d'acabar el curs, un grup de 360 estudiants, dels 1.200 que té el centre, van demanar a la direcció que les noies també poguessin portar pantalons.

Defensaven que moltes alumnes se senten incòmodes amb faldilla perquè no poden córrer com els nens i passen fred a l'hivern.

Però la direcció, després de sotmetre el tema al Consell Escolar, va decidir mantenir la faldilla com a obligatòria per a les nenes, si bé ha introduït la faldilla-pantaló com a alternativa.

La Federació de la Comunitat de Madrid d'Associacions de Pares i Mares (FAPA) considera un "error" que no es permeti a les alumnes a portar pantaló.

"És una demanda de part dels mateixos alumnes i hi hauria d'haver llibertat per poder escollir entre una peça o una altra."

 

Façana de l'escola concertada Santa María de la Hispanidad (Google Maps)

A més, denuncia que, tractant-se d'un centre concertat, hi ha falta de gratuïtat perquè els uniformes s'han de comprar al mateix centre escolar. Abans costaven 16 euros i ara, amb un brodat de l'escut de l'escola, costen 40.

"Les famílies han de pagar sí o sí perquè les obliguen dins del centre, un centre sostingut amb fons públics."

Per això la FAPA reclama a Educació que hi intervingui. Demana, a més, que l'administració doni suport i defensi la igualtat entre homes i dones, "cosa que no està fent", assegura.

ARXIVAT A:
Educació Igualtat de gènere
Anar al contingut