Una "errada tècnica" canvia la llengua dels comunicats de preinscripció

El conseller Bargalló ha explicat que les famílies que l'havien demanat en català l'han rebut en castellà i viceversa

Actualitzat

Famílies pendents del procés de preinscripció escolar s'han trobat amb la sorpresa que el Departament d'Educació els ha remès la informació en un correu electrònic en castellà.

El conseller, Josep Bargalló, ha reconegut a Catalunya Ràdio que hi ha hagut una "errada tècnica" en l'enviament que ha fet que tothom rebés la informació en la llengua que no havia marcat com a desitjada. Segons Bargalló, en les pròximes hores, tothom ha de rebre un altre comunicat en la llengua que havia escollit:

"Hi havia la possibilitat de demanar rebre la informació en castellà. I ha passat un d'aquests misteris de la tecnologia que és que gairebé tothom que havia demanat rebre-la en castellà l'ha rebut en català i tothom que no havia dit res, o havia demanat rebre-la en català, l'ha rebut en castellà. Avui mateix o demà, tothom ho tornarà a rebre en l'idioma que havia demanat."

"Primer ens pensàvem que hi havia hagut un error informàtic i tothom ho havia rebut en la mateixa llengua, però és que tothom ho ha rebut en la llengua que no havia demanat de rebre."

 


"Com a filòleg em sento bastant satisfet, com a conseller d'Educació estic bastant emprenyat", ha afegit Bargalló, en to de broma.

 

El cas és que a Twitter ja havia corregut la sorpresa i indignació per haver rebut el correu en castellà, unes crítiques que la Plataforma per la Llengua ha instat a convertir en queixa formal:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Entre 6.000 i 10.000 professionals més per al curs que ve

La setmana que ve, el conseller anunciarà la quantitat de personal que es contractarà per al curs que ve, un cop acabi la negociació amb els sindicats. La xifra serà de 6.000 a 10.000 professionals. No només seran mestres; també hi haurà pedagogs i personal d'atenció educativa.

Una mestra a l'institut escola de Navàs (ACN/Mar Martí)

 

El conseller ha avançat al "Catalunya migdia", de Catalunya Ràdio, que les contractacions es faran de setembre a agost. A més, es contractarà personal sanitari per a les escoles, a càrrec del Departament de Salut.

Segons el conseller Bargalló, no es rebaixarà la ràtio d'alumnes, però cada aula serà un grup estable i estanc que tindrà el mínim contacte amb la resta. Estan treballant amb les escoles i els ajuntaments per garantir que no hi haurà aglomeracions a les entrades ni a les sortides.

Bargalló reconeix que, si pogués tirar enrere, no tancaria les escoles d'un dia per l'altre, ho faria amb alguns dies de marge per organitzar-ho millor.

 

 

ARXIVAT A:
Educació Català
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut