L'exterior de l'Hospital Clínic de Barcelona
L'exterior de l'Hospital Clínic de Barcelona
Barcelona

Una entitat sense ànim de lucre gestionarà l'Hospital Clínic de Barcelona

Ho ha anunciat el conseller de Salut, Boi Ruiz. L'entitat garantirà "un alt compromís i participació dels professionals" en la direcció. Els treballadors tindran el mateix règim laboral amb un conveni propi.

RedaccióActualitzat
La direcció d'un dels hospitals més importants de Catalunya, el Clínic de Barcelona, estarà en mans d'una entitat sense ànim de lucre. Així ho ha anunciat el conseller de Salut, Boi Ruiz, en una resposta parlamentària on explica que el seu departament està ultimant els criteris per determinar la gestió d'aquest hospital, que l'Estat va traspassar a la Generalitat l'any 2008.
 
L'entitat garantirà, segons Ruiz, "un alt compromís i participació dels professionals" a la direcció. Els treballadors tindran el mateix règim laboral que tenen ara "en el marc d'un conveni col·lectiu propi".
 
La missió del nou ens gestor del centre ha de ser, segons el conseller, "continuar prestant serveis vinculats al contracte de prestació pública que té actualment l'Hospital Clínic amb el CatSalut".

Malgrat tot, Boi Ruiz puntualitza que la fórmula jurídica del Clínic ha de ser una "amb la qual, assegurant la prestació pública, pugui dotar-se d'elements de flexibilitat i autonomia que li permetin tenir un compromís encara més gran dels seus professionals".

Continuarà sent públic
 
Després que alguns mitjans i grups de l'oposició van denunciar la presumpta intenció del departament de privatitzar la gestió de l'hospital, Ruiz assegura que "les possibles fórmules estudiades tenen com a eix principal el manteniment del patrimoni de titularitat pública".
 
En la seva resposta a una pregunta formulada pel PP,  el conseller nega que hi hagi encarregat cap informe a una empresa externa sobre les possibles fórmules de gestió de l'hospital.
 
Direcció pendent
 
Des que va ser traspassat a la Generalitat, l'Hospital Clínic està pendent que es constitueixi un ens jurídic perquè el gestioni.
 
De manera transitòria, l'hospital s'ha regit des del 2008 per una modificació provisional dels seus estatuts originals i amb un patronat constituït per un membre del Departament de Salut, un del Departament d'Economia i per una majoria de patrons independents.

No obstant això, la Sindicatura de Comptes va assenyalar en el seu informe de l'any passat que aquesta era una situació irregular, per la seva prolongació en el temps, i que calia esmenar-la com més aviat millor.
Anar al contingut