Barcelona

Una enquesta revela que els xinesos són els més emprenedors i els nord-americans, els més estalviadors

Si els toquessin 100.000 euros de cop, els xinesos obririen un negoci; els nord-americans estalviarien, i la major part dels europeus, en canvi, es comprarien una casa o pagarien la hipoteca. Així mateix es pronuncien bona part dels ciutadans espanyols entrevistats. Un 32% dels espanyols enquestats es comprarien una casa nova.

Actualitzat
Què faries si inesperadament guanyessis 100.000 euros de cop? Un estudi de l'Institut Gallup sobre les actituds emprenedores de la població mundial revela que els xinesos són el col·lectiu més emprenedor. Segons el sondeig, un 41% dels xinesos enquestats invertiria els diners en un nou negoci. Tan sols un 14% dels nord-americans i europeus s'hi embarcaria. De fet, l'enquesta indica que bona part de la població mundial preferiria guardar els diners al banc, pagar la hipoteca o invertir en una casa pròpia. És el cas dels Estats Units o Europa.

Segons el sondeig, els ciutadans dels Estats Units preferirien estalviar els diners caiguts del cel, mentre que la prioritat dels europeus seria tapar el forat de la hipoteca o comprar-se una casa. Concretament, el 48% dels nord-americans ingressarien directament el taló al banc, mentre que el 31% dels europeus se'ls gastaria en un habitatge nou.

Si ens fixem en les dades sobre l'estat espanyol, l'enquesta denota que Espanya es troba dins la mitjana europea. El primer que farien els espanyols si els toqués una loteria de 100.000 euros seria comprar-se una casa. El percentatge, 32%, s'ajusta molt, però, al d'un perfil més estalviador. Un 29% dels espanyols guardarien els diners al banc. Tan sols un 18% iniciaria un negoci, mentre que el 15% s'ho gastaria tot en aquell caprici que no s'han pogut permetre mai. Només un 4% dels espanyols deixarien de treballar per viure dels diners inesperats.

Per tal de fer aquesta enquesta, l'Institu Gallup ha entrevistat mil habitants dels Estats Units, de 50 ciutats xineses i de 27 països de la Unió Europea. Als Estats Units se'ls preguntava què farien amb 150.000 dòlars; a Europa, què farien amb 100.000 euros, i a la Xina ho traduïen a 100.000 iuans renminbi.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut