El Regne Unit recupera el color blau del passaport d'abans d'entrar a la UE
El Regne Unit recupera el color blau del passaport d'abans d'entrar a la UE
Londres

Una empresa francoholandesa fabricarà els passaports britànics després del Brexit

Els nous passaports del Regne Unit deixaran de tenir el color bordeus de la UE i recuperaran el color blau d'abans d'entrar-hi

RedaccióActualitzat

Polèmica al Regne Unit pel nou model de passaport, que ha d'entrar en vigor l'any que ve. Canviarà el color bordeus de la Unió Europea pel blau que tenia abans que el país s'unís a la institució comunitària. Però l'alegria dels partidaris del Brexit els ha durat poc perquè s'ha sabut que el fabricarà una empresa amb seu a l'altra banda del canal de la Mànega.

A partir del 2019, els passaports del Regne Unit del Brexit recuperaran el blau que van tenir fins al 1988. Segons el govern britànic, una expressió de sobirania. Un canvi que ha complagut els partidaris més fervorosos de la sortida de la Unió, com l'eurodiputat de l'UKIP, Nigel Farage: "Des del 2019, ja no hi dirà 'Unió Europea' i tornarà a ser un passaport britànic. I, en bona mesura, recuperen l'antic color."

 

 

Però aquesta visió positiva dels favorables a la sortida de la UE topa amb un problema: el mateix govern ha decidit que qui fabricarà el nou passaport sigui una empresa francoholandesa. La companyia Gemalto, especialista en seguretat digital, va guanyar la licitació enfront de l'empresa De La Rue, que se n'havia encarregat fins ara. De La Rue és una empresa britànica amb més de 200 anys d'història. Això li suposarà perdre un contracte de prop de 600 milions d'euros. Per això ha decidit recórrer la decisió.

Entre els ciutadans, n'hi ha que no entenen aquesta decisió. Diuen que això desvirtua totalment la raó de fer el Brexit. També es queixen per portar feina a l'estranger quan al Regne Unit hi ha gent que necessita feina i vol treballar. Però hi ha britànics a qui no importa on estigui fabricat, en un món globalitzat.

Cada any s'expedeixen 6 milions de passaports al Regne Unit. El govern de Theresa May subratlla que el canvi de fabricant representarà un estalvi al contribuent de prop de 140 milions d'euros.    

ARXIVAT A:
BrexitUnió Europea
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut