janquim

Una empresa del Vendrell llança aplicacions per a mòbil que són audioguies

Uns emprenedors tarragonins llancen un servei d'elaboració d'aplicacions per a mòbil que són audioguies d'ús turístic i cultural, mentre una comunitat voluntària, amb molts joves que hi participen, comparteix les seves creacions lliures.

Actualitzat
Woices, un servei mundial d'audioguies que es va llançar fa uns quants mesos des del Vendrell, fa un pas més i presenta avui el seu servei personalitzat per a empreses i institucions culturals i turístiques.

Woices proposa la creació d'una comunitat de persones que elabora les audioguies i les penja a internet, a l'abast de tothom, mentre que el que ara obren en un altre espai s'anomena WoicesGuides i és el vessant més comercial, en resposta a una demanda que rebien, i per evitar que aquest enfocament cap al negoci pugui "embrutar d'alguna manera" l'entorn de els comunitats, com expliquen els seus impulsors a aquest mitjà.

En poques hores

El procediment és en aparença molt simple. Qualsevol organització que pretengui presentar una guia sonora d'un lloc, una instal·lació o un recorregut concret en té prou aportant els continguts amb un formulari i des de Woices es comprometen a tenir-ne una aplicació per a mòbil en poques hores. Ells no s'encarreguen dels continguts sinó que els incorporen amb la seva tecnologia.

D'aquesta manera, ofereixen l'elaboració d'aplicacions per a mòbil que siguin audioguies per a diverses de les marques que ara mateix tenen aquesta possibilitat, des de l'iPhone fins als mòbils que funcionen amb el sistema Android de Google.

De moment han posat en circulació aplicacions amb Tarragona i la Vall d'Aran de protagonista però confien que el servei interessarà més i més clients, mentre mantinguin les comunitats voluntàries. En aquest cas, han comprovat que és en l'entorn de l'educació on el sistema funciona millor, perquè diversos professors han decidit guiar els alumnes en l'elaboració d'audioguies locals com a projecte pedagògic.

Anar al contingut