Les orques emergeixen a l'únic forat en el gel
Les orques s'agrupen a l'únic forat en el gel per poder respirar
Quebec

Una dotzena d'orques estan atrapades sota el gel al nord del Quebec

Un grup de dotze orques han quedat atrapades enmig d'una gran extensió de gel a l'extrem nord del Quebec. El Departament de Pesca i Oceans del Canadà estudia totes les possibles opcions per intentar alliberar els cetacis.

RedaccióActualitzat
Una dotzena d'orques han quedat encerclades per una gran extensió de gel a la comunitat esquimal d'Inujuak, a la badia de Hudson, al nord del Quebec. L'única sortida dels mamífers és un forat d'uns vint metres on les orques emergeixen per poder respirar.

L'alcalde d'Inujuak ha alertat el Departament de Pesca i Oceans canadenc perquè aporti els mitjans necessaris per intentar alliberar els mamífers. L'alcalde ha demanat a les autoritats del Canadà que hi enviïn un trencaglaç per poder obrir un camí entre el gel perquè les orques arribin a mar obert.

Tot va començar dimarts quan un caçador va veure que les orques respiraven a través del forat que hi ha en el gel. Des de llavors s'hi han acostat moltes persones per observar els cetacis però no disposen dels elements idonis per ajudar-los.

Els especialistes estan analitzant les diferents opcions per poder treure les orques d'aquesta gran capa de gel. El perill més gran per als mamífers és la reducció gradual de l'obertura per on aconsegueixen respirar, a causa de la caiguda de la temperatura.

Anar al contingut