Tarragona

Una dotzena d'edificis de la Part Alta de Tarragona amenacen ruïna

El nucli antic de Tarragona, el turístic centre històric de la ciutat, té molts problemes d'envelliment dels habitatges. Els veïns asseguren que hi ha una dotzena d'edificis en perill d'esfondrament i demanen a l'Ajuntament que hi intervingui abans no sigui massa tard. El primer pas seria fer revisions casa per casa per saber fins a quin punt hi ha perill d'ensorrament, però l'Ajuntament no pot obligar els propietaris a fer-ho i només pot actuar en casos extrems. En només una setmana se n'han desallotjat dos. Des de l'associació de veïns de la Part Alta, asseguren que les revisions eren un compromís no realitzat del consistori.

Actualitzat
En una mateixa setmana, s'han detectat dos immobles de la Part Alta de Tarragona en perill d'ensorrament. Són els veïns els que han alertat l'Ajuntament. El barri és un dels atractius de la ciutat, però s'està convertint en un pou de problemes d'habitatge.

Francesc Díez, el president de l’associació de Veïns de la Part Alta, denuncia que l'Ajuntament va adquirir un acord signat amb l'anterior junta veïnal, el novembre del 2005, en què es comprometia a fer un Tedi als edificis, el que seria la ITV en els vehicles. Critiquen que el compromís no s’hagi complert, amb la qual cosa en aquests moments disposarien d’una diagnosi clara de la Part Alta sobre l'estat dels edificis.

Des de l’Ajuntament, Jordi Sendra, regidor d'Urbanisme, explica que no saben fins a quin punt tenen el deure d'obligar els propietaris a passar aquest Tedi. Sendra apunta que si per les bones no funciona hauran de recórrer a la via sancionadora.

Els veïns tenen comptabilitzats una dotzena de pisos que podrien acabar precintats. El consistori no en té un recompte fet. Quan es posi en funcionament l'oficina local de l'habitatge, instaran els propietaris a mantenir en bon estat els edificis.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut