Un cotxe dels Mossos d'Esquadra
Un cotxe dels Mossos d'Esquadra (ACN/Albert Segura Lorrio)
Barcelona

Una dona truca al 112 i deixa la trucada en marxa per delatar l'exparella, que l'amenaçava

L'home, que va ser detingut, incomplia una ordre d'allunyament

RedaccióActualitzat

Un home que es va saltar una ordre d'allunyament contra la seva exparella ha estat detingut a Barcelona. L'agressor va pujar al cotxe de la dona i va amenaçar-la de mort.

En veure les intencions de l'agressor, la víctima va fer una trucada amb el seu mòbil al 112 i va deixar el mòbil obert.

Això va permetre a l'operador d'emergències poder sentir les amenaces i alertar la policia catalana, que va localitzar-lo.

La dona va aconseguir fugir del cotxe mentre arribaven els Mossos, que van poder localitzar l'agressor, que ja ha ingressat a la presó després de passar a disposició judicial.

 

On demanar ajuda

Hi ha diversos recursos a disposició de les dones que creguin que poden estar patint violència masclista.

El telèfon específic d'atenció i informació és el 900 900 120. Funciona les 24 hores del dia tots els dies de l'any, atén consultes i urgències. És gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d'emergència davant d'una agressió també es pot trucar al 112.

Des de l'abril de 2021 també funciona el WhatsApp 601 00 11 22 per oferir informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.

Segons el segon informe trimestral fet per l'Observatori contra la Violència domèstica i de gènere, el nombre de víctimes i denúncies per violència masclista han tornat als nivells d'abans de la pandèmia. Les denúncies entre abril i juny de 2021 superen les 40.000 a Espanya, augmentant un 17,8% respecte l'any passat.

 

Un gest que salva vides

A les portes del 25 de novembre, dia internacional contra la violència masclisme, s'ha viralitzat el gest de socors per violència masclista que consisteix obrir el palmell de la mà, recollir el polze cap al palmell  i després tancar la mà per sobre del polze. 

Aquesta setmana s'ha detingut un home a Barcelona després que la parella fes el gest d'auxili en un hospital i una treballadora el reconegués.

Pocs dies abans va sorprendre el cas d'una jove segrestada als Estats Units que va poder ser alliberada gràcies a aquest gest que ja s'ha fet global.

Imatge del gest per demanar ajuda en cas de perill o maltractament
Imatge del gest per demanar ajuda en cas de perill o maltractament (Canadian Women's Foundation)

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaIgualtat de gènere
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut