Les càmeres van mostrar la imatge de la dona en una sala de jocs d'atzar (Mossos)

Una dona simula un segrest a Badalona i la detenen en un bingo

Va demanar 6.000 euros de rescat al marit i se l'acusa de simulació de delicte i extorsió

Actualitzat

Els Mossos han detingut una dona de 47 anys per simular un segrest i que els raptors demanaven un rescat de 6.000 euros per alliberar-la amb vida.

El marit, que era en un hospital, va avisar la comissaria de Badalona que havia rebut missatges al mòbil on la dona l'informava del segrest i les condicions que li reclamaven per deixar-la en llibertat.

Quan, passades unes hores, van veure que ella no apareixia, els agents de la comissaria de Badalona van avisar els especialistes de la Unitat Central de Segrestos i Extorsions, que va començar a buscar-la i va informar-ne l'autoritat judicial, amb caràcter d'urgència. Els fets es remunten a la nit del 4 d'octubre.

Els investigadors van comprovar que la dona havia accedit a part dels diners que el marit havia pagat en concepte de rescat. Hores més tard, la van trobar en una sala de jocs d'atzar mentre jugava una partida de bingo.

Els agents van detenir la dona per simulació de delicte i extorsió cap al denunciant, perquè l'arrestada li havia imposat el pagament del rescat a través de les amenaces cap a la seva pròpia vida.

La detinguda va declarar a la comissaria i sota tutela del magistrat encarregat de la causa. Va quedar en llibertat amb l'obligació de comparèixer al jutjat quan ho requereixi l'autoritat judicial.


Alerta dels Mossos

Arran d'aquest cas, els Mossos han explicat que cada any han d'investigar segrestos que resulten ser falsos, perquè les teòriques víctimes necessiten diners per afrontar deutes o aconseguir alguna cosa que volen. Altres vegades el motiu és que volen amagar així una absència que no poden justificar.

La investigació permet aconseguir imatges, reconeixements o declaracions que acaben desmuntant la versió que facilita la suposada víctima del segrest, però cal dedicar-hi recursos humans i materials. La policia alerta que és un malbaratament de recursos i que hi ha responsabilitats per als autors.

Cal recordar que simular delictes o interposar denúncies falses són accions tipificades pel Codi Penal i, per tant, les persones autores poden ser investigades o detingudes, segons el cas.
ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
Anar al contingut