Hospital San Juan de Dios, a Saragossa (Google)

Una dona recupera el pols mentre la preparaven per a la vetlla al tanatori, a Saragossa

Va acabar morint al mateix hospital que el dia abans ja n'havia certificat la mort

RedaccióActualitzat

Una dona gran, d'uns 90 anys, ha mort --oficialment-- dues vegades en 24 hores. Aquest fet sorprenent va passar a la ciutat de Saragossa fa una setmana, però s'ha sabut ara.

Els metges expliquen que situacions com aquesta són "excepcionals", però admeten que són "factibles" en alguns casos, com el d'aquesta persona, que el 18 de setembre, cap a les 23.30, va tenir una aturada cardíaca quan era a l'Hospital San Juan de Dios de Saragossa.

Es trobava en situació d'agonia, segons han informat des del centre sanitari, i els metges que l'atenien no van poder fer res per reanimar-la.

Aleshores, després de comprovar que presentava els signes clínics pertinents, com no tenir pols ni respiració constatables, se'n va certificar la mort.

Al cap d'unes hores, com estableix el protocol, el cos va ser traslladat al tanatori. Un cop allà, tanmateix, la persona que el preparava per a la vetlla, va detectar que tenia una mica de pols i va trucar al 061.

La dona va ser retornada a l'Hospital. Presentava una situació de coma no reactiu, profund, de la qual, aquesta vegada, ja no es va poder recuperar.

Així, el 19 de setembre, quan encara no feia 24 hores que ja n'havien certificat la mort, l'hospital en va oficialitzar la defunció per segona vegada.

Fonts del centre hospitalari expliquen que han acompanyat els familiars de la dona en tot moment i que han obert una investigació interna.

Els fets també són investigats pel grup d'homicidis de la Policia Nacional, que han descartat a l'agència EFE que hi pugui haver responsabilitats penals.  

 

Anar al contingut