Weam Al-Dakheel, aquest diumenge, presentant el butlletí de notícies de la televisió estatal de l'Aràbia Saudita
Weam Al-Dakheel, aquest diumenge, presentant el butlletí de notícies de la televisió estatal de l'Aràbia Saudita

Una dona presenta per primer cop les notícies a la televisió de l'Aràbia Saudita

La dona ha presentat juntament amb un home el principal butlletí de notícies

RedaccióActualitzat

La periodista Weam Al-Dakheel ha fet història a l'Aràbia Saudita: s'ha convertit en la primera dona que ha presentat el principal butlletí de notícies de la televisió estatal.

No ho ha fet sola, sinó acompanyada d'un home, però representa una nova fita en el procés d'incorporació de la dona a la vida pública en aquesta monarquia àrab, després que el passat mes de juny se'ls permetés conduir vehicles.

 

 



Notícia relacionada: L'Aràbia Saudita produirà més petroli a petició de Trump per frenar-ne el preu

Nous drets, però encara molta repressió

Els últims anys el govern de l'Aràbia Saudita està introduint a poc a poc nous drets per a les dones, com ara poder assistir a partits de futbol, i per a la seva població, com l'obertura de sales de cinema, prohibides durant 35 anys.

Són passos que contrasten amb les notícies que es filtren sobre casos de repressió, com el de l'egipci detingut per haver esmorzat amb una dona, que es va saber fa pocs dies, o també la noia detinguda perquè anava amb faldilla curta.

A l'agost, de fet, el règim del país va trencar relacions amb el Canadà perquè una ministra d'aquest país va criticar la detenció de dues activistes. El país també és molt criticat internacionalment per la guerra que està duent a terme al Iemen.

Armes i jihadisme

Precisament a Espanya aquestes queixes han xocat amb els interessos de l'Aràbia Saudita i dels empresaris que li venen armes i altres béns. Fa pocs dies el govern espanyol va fer marxa enrere en la decisió de vetar l'enviament de 400 bombes.

D'altra banda, a l'Aràbia Saudita també l'acusen des de fa dècades de finançar els grups radicals islàmics arreu del món. L'any passat un informe britànic culpava directament aquest país de l'auge del jihadisme al Regne Unit.

Notícia relacionada: L'Aràbia Saudita reconeix que va matar 40 nens que anaven a l'escola al Iemen

 

 

ARXIVAT A:
FeminismeAràbia Saudita
Anar al contingut