Londres

Una dona morta i cinc ferits en un atac amb ganivet a Londres

La policia ha detingut l'atacant, que podria patir trastorns mentals

RedaccióActualitzat

Una dona ha mort i almenys cinc persones més han resultat ferides quan aquesta nit un home els ha atacat amb un ganivet al centre de Londres. Els fets han passat poc abans de la mitjanit a la cèntrica Russell Square, una àrea pròxima al Museu Britànic i on es concentren diversos centres sanitaris i universitaris. La policia ha pogut reduir l'agressor amb una pistola elèctrica i se l'ha endut detingut per ser interrogat. 

Se sap que és un home de 19 anys. La policia ja ha dit que l'estat de salut mental de l'atacant és la línia principal d'investigació. No es descarta, però, que hi pugui haver algun tipus de motivació terrorista.

La unitat d'homicidis de la policia -amb el suport de la unitat antiterrorista- treballa en la investigació.

Sadliq Khan diu que la seguretat és la seva prioritat

Després de l'atac, l'alcalde de la capital britànica, Sadliq Khan, ha assegurat que la seguretat dels londinencs és la seva primera prioritat. Ha demanat calma als ciutadans però els ha animat a denunciar qualsevol acte que considerin sospitós.

Scotland Yard ha confirmat que a partir d'ara hi haurà un increment de la presència policial a la capital britànica, una mesura que la policia, de fet, ja tenia prevista arran dels últims atemptats terroristes a ciutats europees. 

Diumenge passat, la policia ja va advertir que era altament probable un eventual atac terrorista al Regne Unit. Però aquest és un avís que no és nou i que es repeteix cada vegada que a Europa hi ha una onada d'atemptats.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut