Efectius de la Guàrdia Civil portant bosses amb material procedent de la casa de la víctima (EFE)
Efectius de la Guàrdia Civil portant bosses amb material procedent de la casa de la víctima (EFE)

Una dona apunyalada a Cantàbria, primera víctima de la violència masclista de l'any

Els últims 15 anys, 976 dones han mort assassinades per les seves parelles a tot l'estat espanyol

RedaccióActualitzat

Comencem l'any amb un nou cas de violència masclista. Una dona de 26 anys ha mort apunyalada a mans de la seva parella a Laredo, a Cantàbria.

A les quatre de la matinada els serveis d'emergència han estat alertats i quan han arribat a casa de la dona no han pogut fer res per reanimar-la. Tenia senyals d'apunyalament al tòrax. Després de matar-la, la seva parella s'ha lliurat a la Policia Local, i ja està sota la vigilància de la Guàrdia Civil. La víctima no havia presentat cap denúncia i el detingut no tenia antecedents per aquesta causa.

 

El crim ha passat a la població càntabra de Laredo

 

Aquest migdia s'ha convocat una concentració davant l'Ajuntament de Laredo com a mostra de repulsa per aquest crim. És la primera dona morta per violència masclista a Espanya aquest any.

Des que se'n fa el recompte, el 2003, 978 dones han mort assassinades per les seves parelles a tot l'Estat. Només el 2018 en van ser 47. Cantàbria, juntament amb Extremadura, La Rioja, Ceuta i Melilla, van ser els únics punts del territori espanyol on no hi va haver víctimes mortals per aquesta causa l'any passat.

El telèfon dels serveis d'atenció permanent contra la violència masclista és el 900 900 120. És gratuït i confidencial i funciona tots els dies de l'any, durant les 24 hores del dia.

A través d'un tuit, Pedro Sánchez ha refermat el compromís del seu govern per erradicar la violència masclista.

 

 

El president espanyol manifesta novament aquest compromís després que aquest dimecres, els ultradretans de Vox van condicionar el seu suport al pacte del PP i Ciutadans a Andalusia a la retirada dels plans contra la violència masclista. Tan populars com Cs s'han desmarcat d'aquesta exigència.

 

ARXIVAT A:
Violència masclista
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut