Barcelona

Una dona de 67 anys dóna a llum dos bessons a l'hospital de Sant Pau de Barcelona

Una dona de 67 anys ha donat a llum dos bessons després de sotmetre's a una fecundació "in vitro" als Estats Units. El part, mitjançant cesària, va tenir lloc aquest divendres a l'hospital de Sant Pau de Barcelona, centre escollit per la mare perquè disposa d'una unitat especialitzada en parts d'alt risc. L'hospital no ha volgut revelar la identitat de la mare, que vol mantenir la seva privacitat. Tant la dona com les criatures es troben satisfactòriament, tot i que els nadons, que són dos nens, han estat posats en incubadora. La dona, ciutadana espanyola, podria ser la mare de més edat del món, tenint en compte que molt poques dones de més de 60 anys aconsegueixen quedar-se embarassades.

Actualitzat

La dona continua ingressada al centre hospitalari i està previst que rebi l'alta mèdica el proper dimarts, dia 2, quan podria explicar als mitjans de comunicació els motius que l'han portat a voler ser mare a una edat tan avançada. De moment, l'únic que es coneix de la mare és que és d'origen andalús, està casada des de fa tretze anys i no tenia fills.

Segons sembla, la dona va decidir donar a llum els seus fills a l'hospital de Sant Pau perquè el centre disposa d'una unitat especialitzada en parts d'alt risc. De fet, l'hospital barceloní està preparat per atendre els parts de dones d'edat avançada, menors i fins i tot dones que pateixen malalties greus.

El procés que va donar lloc a aquesta gestació va seguir els passos convencionals de les tècniques de fecundació artificial. Diversos òvuls i espermatozoides van unir-se en una proveta i van donar lloc als embrions que van transferir-se a l'úter de la dona, on van implantar-se.

Fins ara, la dona de què es tenia coneixement de ser mare a una edat més avançada era una californiana de 63 anys que va donar a llum una nena a finals del 2006, després d'un implant d'òvul. En aquest cas, la dona va falsificar el seu historial mèdic per afirmar que tenia 53 anys, dos menys de l'edat màxima per ser sotmesa a aquesta intervenció mèdica als Estats Units.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut