Una dona de 51 anys de Ciudad Real, la 43a víctima d'un crim masclista el 2020
La dona ha estat assassinada a Villarrubia de los Ojos, a Ciudad Real (Europa Press)
Villarrubia de los Ojos

Una dona de 51 anys de Ciudad Real, la 43a víctima d'un crim masclista el 2020

L'home que convivia amb la víctima, que tenia antecedents per violència contra ella, detingut com a principal sospitós

Una dona de 51 anys va ser assassinada aquest diumenge a Ciudad Real, a Castella-la Manxa, presumptament a mans de la seva parella. L'home, de 46 anys, tenia antecedents de violència masclista i ha estat detingut per la Guàrdia Civil. Amb aquesta, són 43 les dones assassinades a Espanya víctimes de la violència masclista aquest 2020.

El crim va passar a la localitat de Villarrubia de los Ojos, cap a dos quarts de sis de la tarda. Agents de la Guàrdia Civil i la Policia local van trobar encara amb vida la víctima, ferida amb arma blanca. La dona va ser atesa pels serveis d'emergències 112 al mateix lloc dels fets, hi van acudir una ambulància del Servei Vital Bàsic (SVB) i una altra d'urgències, a més d'un helicòpter sanitari, però cap d'aquests recursos va servir per salvar-li la vida.

Tot i que l'home amb qui convivia i principal sospitós del crim tenia antecedents per violència masclista contra la víctima, en aquest moment no tenia cap ordre d'allunyament. L'home, que va fugir, va ser detingut poc després.

 

43 assassinades el 2020

Les dones assassinades per violència masclista des del 2003, any en què es van començar a comptabilitzar aquests crims de manera oficial, arriben a les 1.076. Aquest any, a Espanya, ja han assassinat 43 dones.

 

A Ciudad Real aquest any ja havien mort dues dones: Olga Savenchuk, una dona ucraïnesa de 61 anys assassinada a trets per la seva parella a Puertollano, a principis del 2020; i Nancy Paola Reyes, desapareguda a l'agost i que van trobar esquarterada a Santander.

 

Demanar ajuda

Recordem que qualsevol dona que necessiti ajuda pot anar a una comissaria i saltar-se el toc de queda i el confinament. El telèfon per denunciar casos de violència masclista està operatiu les 24 hores del dia, és gratuït i no deixa rastre. A Catalunya, el 900 900 120 és el telèfon d'atenció a les víctimes de violència masclista.

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaMasclisme PolicialGuàrdia Civil
Anar al contingut