Futbol

Una mare crea el primer àlbum de cromos de futbol femení per a les seves filles

Actualitzat

Fins ara no hi havia cap col·lecció de cromos de la Lliga femenina. Una dona de Badajoz, María Vázquez, ha creat una col·lecció de cromos de la Lliga Iberdrola, la Primera Divisió de futbol femení. Vázquez l'ha feta a petició de les seves filles, Rocío, María i Sofía, que són seguidores del Sevilla i del Barça.
 


Els primers cromos estan fets de manera artesanal; el disseny i l'acabat final són obra seva, però les fotos de les jugadores les ha demanat als mateixos clubs, que les hi han anat enviant. Va començar fent-los dels seus equips preferits. De mica en mica, però, ha acabat fent els cromos dels setze equips de la Lliga.
 


Les nenes estan molt contentes amb la iniciativa i, en una entrevista a l'InfoK, reivindiquen el seu dret a ser futbolistes:

 

"M'agrada el futbol, i les noies tenim el mateix dret que els nois a jugar-hi"


Gràcies a la iniciativa, les germanes han pogut visitar l'estadi del Sevilla i conèixer les jugadores. Com que duien els cromos, les futbolistes els hi han dedicat i firmat.

La iniciativa ajudarà a donar importància al futbol femení i, potser, obrirà portes a la creació d'un àlbum de cromos oficial.
 


ARXIVAT A:
FeminismeViral
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut