Cartells de "Sara, no te olvidamos"
Cartells de "Sara, no te olvidamos" en la manifestació de rebuig a l'assassinat masclista

Una dona assassinada per la parella a Tudela, primer feminicidi del 2022 a Espanya

La víctima va ser trobada al seu domicili dies després del crim masclista quan el marit ja havia fugit a França

TEMA:
Masclisme

La delegació del govern espanyol contra la violència masclista ha confirmat el primer feminicidi del 2022 a Espanya. El crim masclista va tenir lloc a Tudela, el 8 de gener, i la víctima era una dona de 38 anys.

La víctima, Sara Pina, va ser trobada morta al domicili que compartia amb l'agressor, la seva parella, després que la família denunciés la desaparició perquè no tenien notícies de cap dels dos des de feia dies.

El jutjat de guàrdia de Navarra va ordenar la detenció del marit, que havia fugit a França sense el telèfon mòbil després que presumptament dugués a terme el crim. L'agressor va ser localitzat i detingut a Boisredon, un dia després que la policia hagués trobat el cos de la víctima.

 

Aquesta és la primera víctima mortal de la violència masclista l'any 2022. 1.126 han estat assassinades des que el 2003 es van començar a comptabilitzar-ne els casos. Un recompte oficial de feminicidis que només té en compte les dones assassinades per la parella o exparella.

 

Concentracions per l'assassinat masclista de Sara Pina

En saber-se el crim masclista, es van fer minuts de silenci a l'Ajuntament de Tudela i el Parlament de Navarra en rebuig a aquesta violència cap a les dones i de suport a la família de Pina.

Tant a Bilbao com a Pamplona i Tudela es van organitzar manifestacions i concentracions de rebuig.

Manifestació de rebuig al crim masclista patit a Tudela
Diverses ciutats van manifestar-se en contra del crim masclista a Tudela(EITB)

 

Com demanar ajuda

En cas d'emergència davant d'una agressió, es pot trucar al 112 i també hi ha el telèfon específic contra la violència masclista, el 900 900 120, que funciona cada dia les 24 hores per a consultes i urgències. És gratuït, confidencial i no queda registrat al mòbil.

També hi ha el WhatsApp 601 00 11 22 per oferir informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.

Si es vol denunciar personalment, es pot anar a la policia o als jutjats especialitzats en violència de gènere, així com a les Oficines d'Informació de l'Institut Català de les Dones o als Serveis d'Informació i Atenció a les Dones.

ARXIVAT A:
Masclisme Violència masclista
Anar al contingut