Un cotxe i uns agents de l'Ertzaintza
L'Ertzaintza busca l'exparella de la dona assassinada (EFE/David Aguilar)

Assassinada una dona a Vitòria en el cinquè crim masclista al maig a Espanya

La Guàrdia Civil deté a Saragossa l'exparella de la víctima, un home de 34 anys que han de traslladar a Vitòria per entregar-lo a l'Ertzaintza

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil ha detingut a Saragossa l'assassí de la dona que ha aparegut morta aquest diumenge en un aparthotel de Vitòria amb signes de violència, un crim que l'Ertzaintza investiga en l'àmbit de la violència masclista.

Al costat de la víctima, una dona de 32 anys, hi havia un nadó, que la policia van traslladar a un centre hospitalari per fer-li un reconeixement complet, tot i que es va trobar en aparent bon estat de salut.

L'home, de 34 anys, és l'exparella de la víctima i està a l'espera de ser traslladat a Vitòria i entregat a l'Ertzaintza.

Si es confirma l'assassinat masclista, la xifra de dones mortes per violència masclista aquest 2023 pujaria a 20.

Des que van començar a registrar-se els assassinats masclistes, l'any 2003, 1.204 dones han mort a Espanya a mans de la parella o exparella.

Cinc dones assassinades aquest mes

Aquest és el segon assassinat masclista a Euskadi aquest any, després del que hi va haver a la localitat guipuscoana d'Orio la setmana passada, quan un home va matar l'exparella i després es va suïcidar.

Aquest maig, hi ha hagut quatre dones més assassinades per les seves parelles o exparelles. L'endemà d'aquest cas d'Orio van detenir un home de 45 anys com a presumpte autor de l'assassinat de la seva parella a Torremolinos.

L'11 de maig va morir una dona de 40 anys que havia estat ferida tres dies abans pel seu marit a Móstoles.

El primer assassinat masclista del maig va ser el dia 6, una dona de 31 anys a Manresa, i se n'ha detingut la parella.

On demanar ajuda

Per demanar ajuda en cas de violència masclista hi ha el telèfon 900 900 120, específic d'atenció i informació. Funciona les 24 hores de cada dia de l'any, atén consultes i urgències, és gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d'emergència davant d'una agressió, també es pot trucar al 112.

També funciona el WhatsApp 601 001 122, per oferir informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.

Si es vol denunciar, es pot anar a la policia o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere, on les dones tenen el dret de ser assistides per un advocat d'ofici independentment de la situació econòmica de cadascú.

ARXIVAT A:
Violència masclistaPaís Basc
Anar al contingut