La Guàrdia Civil ha rebut l'avís aquesta matinada

Una dona assassinada a Oriola en un nou cas que s'investiga com a violència masclista

La parella de la víctima constava al sistema de vigilància VioGen des del 2019, però no tenia cap mesura judicial perquè el seu registre va quedar inactiu un any després per falta de denúncia

RedaccióActualitzat

Una dona de 63 anys ha mort assassinada a Oriola, al Baix Segura, al País Valencià. La Guàrdia Civil ha detingut la seva parella com a presumpte autor i el cas s'investiga com a violència masclista.

L'home constava a la base de dades del sistema de vigilància VioGén per violència masclista des del 2019. Segons ha explicat la delegada del govern espanyol al País Valencià, Pilar Bernabé, el seu registre va quedar inactiu el 2020 "perquè no hi havia denúncia per part de la víctima, avui morta". Per aquest motiu, no hi havia mesures judicials contra ell.

La Guàrdia Civil ha rebut la trucada telefònica per part d'un veí, aquesta matinada, i quan ha entrat al domicili de la parella, de nacionalitat britànica, ha trobat la dona morta.

L'home és a l'hospital, amb una ferida al ventre.

Des de principi d'any, hi ha hagut 10 crims masclistes a Espanya, segons el Ministeri d'Igualtat, que comptabilitza els assassinats a dones per part de la seva parella o exparella.

Aquesta xifra no inclou l'assassinat d'aquest diumenge ni el feminicidi d'aquesta setmana a Móra la Nova. L'home detingut dijous per l'assassinat d'una jove de 25 anys ha ingressat a la presó.
 

On demanar ajuda

Per demanar ajuda en cas de violència masclista hi ha un telèfon específic d'atenció i informació: 900 900 120. Funciona les 24 hores del dia cada dia de l'any, atén consultes i urgències, és gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d'emergència davant d'una agressió, també es pot trucar al 112.

També funciona el WhatsApp 601 001 122, per oferir informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.

Si es vol denunciar, es pot anar a la policia o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere, on les dones tenen el dret de ser assistides per un advocat d'ofici independentment de la situació econòmica de cadascú.

ARXIVAT A:
Violència masclista
Anar al contingut