Flordelis dos Santos Souza va parlar una setmana després de l'assassinat del seu marit
Flordelis dos Santos Souza va parlar una setmana després de l'assassinat del seu marit

Una diputada del Brasil, acusada d'ordenar als seus fills que matin el seu marit

Flordelis dos Santos, pastora evangèlica, actriu, cantant i mare adoptiva de 55 fills, no està detinguda de moment perquè té immunitat parlamentària

Des del Brasil arriba una història real que sembla un guió cinematogràfic. La policia sosté que la parlamentària Flordelis dos Santos Souza, de 59 anys, pastora evangèlica igual que el marit, va ordenar als fills que el matessin, dins d'una lluita per controlar els ingressos i poder que genera l'església que van fundar junts.

Onze persones han estat detingudes en relació amb el crim, entre les quals hi ha set dels fills. La parella tenia 55 fills: 4 de biològics i 51 d'adoptius. Un dels fills biològics ha confessat el crim i un altre ha admès haver aconseguit la pistola.

Els intents d'assassinat van començar el 2018, quan la congressista pretenia prendre la vida al seu marit enverinant-lo gradualment. Ho va intentar fins a sis vegades.

Allan Duarte, comissari de policia responsable de la investigació, veu indicis evidents:

"Hi ha una certesa absoluta que li van posar verí en dosis letals. Simplement no va morir perquè va aconseguir rebre atenció mèdica".

Per deslliurar-se dels fets que incriminaven Flordelis, la congressista va manipular suposadament als seus fills per perpetrar el crim. Anderson do Carmo, la víctima, de 42 anys, va morir per l'impacte de 30 bales al garatge de casa, el 16 de juny de l'any passat. La versió de la família fins ara havia estat que l'assassinat va ser obra d'un lladre, però la policia ha descobert nombroses contradiccions.

Un dels acusats en el moment de ser detingut per la policia
Un dels acusats en el moment de ser detingut per la policia

L'assenyalada com a presumpta ideòloga està acusada, però no detinguda, ja que té immunitat parlamentària. El seu grup, el Partit Social Democràtic, l'ha suspès de militància. La diputada ha estat acusada davant del Tribunal Superior de Justícia dels delictes d'homicidi, intent d'homicidi, falsedat ideològica, falsedat documental i associació delictiva.

La pastora diputada, criada en una favela, es va fer famosa als anys 90, quan va adoptar 37 infants que havien sobreviscut a una matança a l'estació central de Rio. Flordelis ha protagonitzat una pel·lícula sobre la seva vida i ha guanyat un disc d'or com a cantant de gòspel.

ARXIVAT A:
BrasilPolicial
Anar al contingut