Maria Licciardi la van detenir quan volia agafar un avió cap a Màlaga
Maria Licciardi la van detenir quan volia agafar un avió cap a Màlaga

Una destacada cap de la màfia de 70 anys, detinguda a Roma quan volia viatjar a Espanya

Les màfies podrien aprofitar la crisi de la pandèmia per comprar empreses del sector turístic en crisi al litoral espanyol, alerta el fiscal de Palerm

Actualitzat

Era a l'aeroport de Roma i estava deixant l'equipatge per agafar un avió cap a Màlaga quan la policia la va detenir. Maria Licciardi té 70 anys i és una coneguda cap de la màfia napolitana, la Camorra

Una unitat especial de paramilitars de la policia italiana va dur a terme l'arrest. "No va ni parpellejar quan els agents la van bloquejar i van complir l'ordre firmada per la Fiscalia de Nàpols", segons l'agència de notícies italiana ANSA.

Viatjava a Màlaga per trobar-se amb la seva filla o, probablement, per establir negocis a la zona, segons recull el diari italià La Reppublica.

Licciardi va sortir de la presó el 2009, on ja complia penes per crims relacionats amb la màfia. L'havien detingut el 2001, quan la van aturar mentre conduïa a prop de Nàpols. Era una de les 30 persones més buscades d'Itàlia.

El seu germà, Gennaro Licciardi, va fundar el clan que porta el nom de la família en barris perifèrics de Nàpols. Amb Gennaro difunt, ella s'hauria fet càrrec de l'organització en sortir de la presó. 

L'anomenen la Piccoletta ("la petita"), per la seva complexió. Va ser una de les vencedores de les llargues disputes que van cobrir Nàpols de cadàvers a principis d'aquest segle, segons els fiscals. El 2009 la descrivien com una autèntica "padrina" mafiosa.

L'acusen d'associació amb la màfia, extorsió, ocultació i frau en licitacions.

Les màfies podrien aprofitar la crisi de la pandèmia per comprar empreses en crisi del sector turístic arreu d'Europa, segons el fiscal de Palerm, la capital siciliana, Francesco Lo Voi. Ho faran sobretot al litoral de l'estat espanyol i a França, ha apuntat. 


Detingut un cap de la màfia que es refugiava a Barcelona

La policia espanyola i els carabinieri van detenir aquesta setmana a Madrid Domenico Paviaglianti, un dels pròfugs més buscats d'Itàlia, considerat el màxim responsable de la màfia calabresa, la 'Ndrangheta.

El fugitiu el van localitzar en un pis al centre de Madrid amb documentació portuguesa falsa, sis telèfons mòbils i gairebé 6.000 euros en efectiu. Està en presó provisional.

Domenico Paviaglianti, considerat el màxim responsable de la màfia calabresa, el van detenir a Madrid (Agències)

Davant del jutge va declarar que era a Espanya des del gener de l'any passat i es va negar a ser extradit perquè diu que ja ha complert la condemna que li reclamen les autoritats italianes. El 2005 el van condemnar a 30 anys de presó però va recórrer per evitar l'extradició. 

La investigació va detectar que part de la seva família era a Barcelona, on Paviaglianti es va refugiar durant uns mesos.

ARXIVAT A:
PolicialItàlia
Anar al contingut