El Freser a Ribes de Freser

Crescudes de rius, carreteres tallades i afectacions a Rodalies pel temporal

El telèfon del 112 ha rebut més de 1.600 trucades, la majoria per inundacions

RedaccióActualitzat

Les fortes pluges de les últimes hores provocades per les restes de l'huracà Leslie han causat força incidències a carreteres, transports públics i també inundacions de baixos a moltes comarques.

A Catalunya, s'han superat els 100 litres per metre quadrat en molts punts, i en llocs com Viladrau s'han superat els 200 litres per metre quadrat.

Els cabals dels rius han augmentat considerablement. Protecció Civil ha demanat extremar les precaucions i evitar acostar-se a rius i rieres.

El Servei d'Emergències Mèdiques ha atès 17 persones en relació amb aquest episodi de pluja, sis estan hospitalitzades i sis més han estat donades d'alta "in situ".

A la tarda la comarca de la Selva ha estat la més afectada.  


Pendents dels rius Congost, Freser i Ter
 

El telèfon d'emergències 112 ha rebut 1.709 trucades per incidents relacionats amb les pluges i el fort vent fins a les set de la tarda. La majoria, per filtracions, inundacions, caiguda d'arbres, i rescat de vehicles i obstacles a la calçada.


Pel que fa als Bombers de la Generalitat han atès 812 avisos pel temporal fins a les vuit del matí.



Carreteres tallades i retencions

 

A dos quarts de set del matí, Protecció Civil informava d'una dotzena de carreteres tallades, sobretot cap al nord del país. A les nou del vespre encara hi havia 2 carreteres tallades:
 

 

S'ha suspès el transport escolar de Queralbs, Pardines i Planoles cap a Ribes de Freser per incidències viàries relaciones amb el temporal. També han quedat suspesos els serveis de Molló i Campelles.


Talls a l'R1, R2 i R11 de Rodalies
 

D'altra banda, un arbre ha caigut a les vies entre Blanes i Maçanet de la Selva i ha obligat a organitzar un servei d'autobusos alternatiu des de primera hora del matí en aquest tram de la línia R1:
 


Un altre arbre caigut ha tallat també les vies entre Llinars del Vallès i Sant Celoni, i ha deixat les línies R11 i R2 sense electricitat. A tres quarts de deu del matí s'ha restablert per totes dues vies. Les línies R11 i R2 nord aniran recuperant el seu horari de pas habitual.

A les set de la tarda el @meteocat ha donat per finalitzat l'episodi de fort onatge:


Al Maresme, el temporal ha engolit la majoria de les platges.

ARXIVAT A:
TrànsitMobilitat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut