Una de cada tres empreses tancarà o farà fora treballadors per la Covid, segons la Pimec

La patronal de la petita i mitjana empresa de Catalunya demana "generositat" en les ajudes per frenar el tancament d'empreses

RedaccióActualitzat

"Si no som generosos amb les ajudes tindrem més tancaments d'empreses". Ho afirma Josep González, president de la Pimec, la patronal de la petita i mitjana empresa de Catalunya. En una entrevista al canal 3/24, González calcula que després d'aquesta segona onada de la Covid, un 30% de les empreses acabaran tancant

La xifra ha pujat des de les previsions de setembre. Llavors, la Pimec ho situava al voltant del 20%. González admet que la segona onada ha "complicat les coses": "ens atansarem més al 30 que al 20%".

Les restriccions com a conseqüència de la pandèmia estan passant factura als negocis. La Pimec també augura que una de cada tres empreses acabarà fent reducció de plantilla. "Podem passar d'ERTOs a EROs", diu el president de la patronal.
 

Josep González, president de la PIMEC, la Patronal de la petita i mitjana empresa de Catalunya
Josep González, president de Pimec, la patronal de la petita i mitjana empresa de Catalunya

Per fer-hi front, González demana "ser generosos amb les ajudes". Creu que cal "revisar tot el pressupost i disponibilitat de l'administració i prioritzar ajudes".

"Si no som generosos amb les ajudes tindrem més tancaments d'empreses."

El president de la Pimec ha xifrat les ajudes en 20.000 o 30.000 milions i demana també al govern espanyol que s'arremangui : "La magnitud és perquè el govern espanyol s'hi posi".
 

González recorda que el tancament d'una empresa es tradueix en "drama social". Tancar, diu, implica uns costos i treballadors a l'atur, amb unes quotes que s'hauran de pagar. Ha argumentat que "tot sumat costa més que no l'ajuda per sobreviure".

Sobre la gestió de la pandèmia i les restriccions per combatre la Covid, González demana que se'ls tingui en compte en la presa de decisions: "L'adminitració ens cita, però més per informar que per prendre decisions".
 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Atur
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut