Madrid

Una de cada deu dones europees ha patit agressions sexuals

Avui el Senat ha posat en evidència que la violència de gènere és un problema general de tot Europa. Representants de tot el continent, a iniciativa del Consell d'Europa, han posat en comú les seves experiències i han coincidit en el propòsit de trobar eines més eficaces per lluitar-hi. A Espanya aquest any han mort 62 dones a mans de les seves parelles. Unes xifres que continuen augmentant malgrat que la llei espanyola contra la violència domèstica és pionera a tot Europa.

Actualitzat

El Consell engega ara una nova campanya contra la violència de gènere, una xacra que afecta tots els països d'Europa de manera igual. A la sessió extraordinària del Senat hi ha assistit el president del govern espanyol, els presidents del Congrés i el Senat i molts representants europeus que han volgut destacar la feina que encara queda per fer. I com a mostra, algunes de les dades de l'informe que s'ha presentat: una quarta part de les dones europees pateixen o han patit violència física com a mínim un cop a la vida. Una de cada deu dones ha patit agressions sexuals.

Pel president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, mentre persisteixi aquesta violència sexista contra les dones, mentre no hi hagi igualtat entre homes i dones, no es pot parlar de llibertat en una societat democràtica.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut