Palma

Una controladora denuncia sense pèls a la llengua al seu blog la situació del col·lectiu

El blog d'una controladora aèria que explica sense pèls a la llengua la situació del col·lectiu ha causat una revolució a la xarxa. Només aquest dimarts, el blog ha rebut més de 600 comentaris. Cristina Antón, de Palma, Mallorca, denuncia el cansament dels controladors, es queixa del que considera una "campanya d'assetjament mediàtic brutal" per part del govern espanyol i contesta amb un llenguatge brusc i ple de renecs a les crítiques de l'opinió pública que ha rebut tant ella al seu blog com el col·lectiu a què pertany. TV3 també l'ha pogut entrevistar.

Actualitzat
"Ens exigiu currar tots els dies per tenir els vostres putos ponts i les vostres putes vacances. On collons diu que siguem els vostres esclaus?". Paraules com aquestes i moltes altres similars cap als passatgers, cap a Aena i les autoritats espanyoles es recullen al blog Controladors aeris i altres herbes, d'una controladora de Palma a qui TV3 també ha entrevistat.

En un dels posts més polèmics, que porta per títol "A veure si ens entenem", la controladora es queixa que li hagin obert dos expedients disciplinaris per escriure un blog i tot just després denuncia sense pèls a la llengua la situació dels controladors, a més de respondre a totes les crítiques i comentaris de rebuig rebuts arran de la crisi dels controladors: "M'obliguen a treballar 200 hores al mes en torns de matí, tarda i nit. I per al subnormal que diu que treballo com tothom, 40 hores a la setmana, això en són 160. O sigui que jo treballo l'equivalent a cinc setmanes en un mes de quatre setmanes quan, per ser una feina de torns, hauria de currar bastant menys."

El text continua carregant contra els passatgers afectats, els 600.000 que no van poder volar pel tancament de l'espai aeri espanyol per la vaga salvatge dels controladors: "El vostre pont, de puta mare, i jo, curro setze mesos a l'any. Em dieu que pobrets, els vostres parents, que no podeu veure'ls. Jo he tingut un cap de setmana lliure en nou mesos".

A l'entrevista a TV3, la dona assegura que hi ha un dèficit de plantilla molt important i que els controladors estan realment cansats pel nombre d'hores que els obliguen a treballar. "Tenim un límit físic", assegura, i afegeix que la militarització que ha suposat l'estat d'alarma decretat pel govern espanyol perquè els controladors tornessin a la feina no és una solució vàlida: "M'adormiré als braços del militar perquè estic baldada".

La controladora també denuncia amb ironia el que considera una "campanya d'assetjament mediàtic brutal" i diu: "De sobte m'aixeco un matí convertida en Hannibal Lecter".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut