Xocolata líquida
Xocolata líquida

Una contaminació de salmonel·la bloqueja la fàbrica de xocolata més gran del món

La factoria que la firma suïssa Barry Callebaut té a Wieze, Bèlgica, va haver d'aturar la producció dilluns passat en descobrir-se el bacteri en una de les línies productives

RedaccióActualitzat

El grup suís líder mundial en fabricació de xocolata i preparats de cacau, Barry Callebaut, ha anunciat aquest dijous que ha detectat salmonel·la en una de les línies de producció.

Concretament a la factoria xocolatera més gran del món que la firma té a Wieze, Bèlgica, a uns trenta quilòmetres de Brussel·les, on, dilluns passat, es va descobrir el bacteri.

En un comunicat, l'empresa informa que els tècnics de control de qualitat havien identificat la "lecitina", un dels ingredients presents en els seus elaborats, "com la font de la contaminació".  

Immediatament després, com assenyala la mateixa Barry Callebaut, "tots els productes de xocolata fabricats a Wieze després del 25 de juny han quedat bloquejats" a la factoria.

Paral·lelament, la multinacional va informar les autoritats sanitàries belgues i l'Agència Federal per a la Seguretat Alimentària i va tancar totes les línies de producció "com a mesura de precaució". L'organisme regulador ha desplaçat tècnics fins a Wieze per "recopilar informació i rastrejar la contaminació".

L'empresa, per la seva part, assegura que tots els circuits productius de xocolata "es netejaran i desinfectaran abans de reiniciar la producció". A banda, s'ha compromès a contactar amb els 73 grans fabricants i artesans a qui proveeix per assegurar-se que la contaminació no ha derivat cap al consumidor.

Un "cas excepcional"  

"La seguretat alimentària és de summa importància per a Barry Callebaut i aquesta contaminació és bastant excepcional", ha volgut el grup empresarial en defensa de la seva reputació. "Tenim una carta i procediments de seguretat alimentària ben definits", ha afegit.

El conglomerat suís, amb 12.500 treballadors repartits en més de 40 països, compta amb una dilatada trajectòria de més de 175 anys en la indústria que l'acredita com un expert de primer nivell en coneixements sobre elaborats a partir del cacau.

Uns preparats que són matèries primeres tant de múltiples empreses alimentàries d'abast internacional com Hershey, Mondelez, Nestlé o Unilever, com de professionals i artesans de la pastisseria.

ARXIVAT A:
SalutAlimentacióEmpresaBèlgicaSuïssa
Anar al contingut