Pablo Casado, president del Partit Popular haurà d'anar al Suprem
Pablo Casado, president del Partit Popular haurà d'anar al Suprem
Madrid

Una companya del màster de Casado diu que ella el va obtenir "sense fer gaire res"

La jutge cita diversos testimonis per veure si pot traslladar el cas al Tribunal Suprem, atesa la condició d'aforat del líder del PP

Actualitzat

Una de les companyes de màster del líder del PP, Pablo Casado, María Dolores Cancio, assegura que ella ni va anar a classe, ni va presentar cap treball.

La jutge que investiga les suposades irregularitats, Carmen Rodríguez-Medel, ha mantingut aquest dijous la imputació per prevaricació administrativa i suborn contra tres alumnes de la mateixa promoció de Casado.

María Dolores Cancio ha declarat que el catedràtic Enrique Álvarez Conde -amb qui va col·laborar en diverses publicacions- va ser qui la va animar a obtenir el títol, com a pas previ per poder fer després un doctorat.

La relació entre l'un i l'altra va ser definida per l'alumna com "la pròpia entre una treballadora i el seu superior", si bé va afegir que "podia ser el millor dels teus amics, però també el pitjor dels teus enemics".

Durant la declaració davant la jutge, s'ha comprovat que no tots els estudiants es comportaven igual. Dos estudiants més han explicat a la jutge que van assistir a classe amb regularitat.

Carmen Rodríguez-Medel havia citat també els dos professors que el van aprovar durant el curs de Dret Autonòmic. Un d'ells es va negar a declarar. L'altra docent, Alicia López de los Mozos, ha assegurat que no recorda si Casado va anar cap dia a classe, ni sap tampoc si l'assistència era obligatòria o no..

L'exrector de la Universitat Juan Carlos de Madrid Fernando Suárez ha explicat que en aquella època no era obligatori presentar cap treball de final de màster.

Decidir si la causa va al Suprem

La jutge vol aconseguir testimonis suficients per portar el cas davant del Tribunal Suprem, atès que Casado és aforat.

També ha citat per aquest divendres la persona que va trobar una caixa amb documentació del màster de Casado. Fins ara la universitat deia que no disposava d'aquesta informació.

Aquests són dies clau per saber si el cas del màster de Pablo Casado acaba o no davant de l'alta instància judicial.

ARXIVAT A:
Pablo CasadoPP
Anar al contingut