L'arribada de la verge a la Plaça de la Creu de Berga ha estat seguida per desenes de berguedans. Pla curt de la verge. Imatge del 27 d'ag…
L'arribada de la verge a la Plaça de la Creu de Berga ha estat seguida per desenes de berguedans. Pla curt de la verge. Imatge del 27 d'agost de 2016 (Horitzontal).

Una comitiva inèdita amb totes les comparses de la Patum rep a Berga la Mare de Déu de Queralt

Actualitzat

ACN Berga.-La imatge de la Mare de Déu de Queralt ha abandonat el santuari aquest dissabte a la tarda i ha baixat des de la muntanya per ser rebuda per un gran nombre de berguedans a la plaça de la Creu de Berga. D'aquesta manera s'ha donat el tret de sortida als actes del centenari de coronació de la verge. Un dels organitzadors, Pere Artigas, ha destacat a l'ACN que per primera vegada a la història una comitiva formada per totes les comparses de la Patum ha acompanyat la verge en processó fins a la Plaça Sant Pere. Durant gairebé una hora, les comparses i la Mare de Déu han recorregut els carrers de Berga davant de centenars de berguedans que no s'han volgut perdre aquest moment únic. El punt àlgid de l'acte ha estat l'arribada de la verge a la Plaça Sant Pere on gairebé 300 cantaires i la banda de l'Escola de Música han interpretat tres peces, entre elles l'Himne de la Coronació . Per la seva banda, el govern municipal de la CUP no assistirà a cap dels actes religiosos previstos per es festes de la Coronació.

Anar al contingut