València

Una comissió de les Corts Valencianes investigarà l'accident del metro de l'any 2006

La comissió d'investigació es crea just 9 anys després de l'accident que va causar la mort de 43 persones i en va ferir 47 més

RedaccióActualitzat

Les Corts Valencianes han aprovat, amb els vots de tots els grups excepte els del PP, la creació d'una comissió d'investigació sobre l'accident del metro de València de l'any 2006, que va causar la mort de 43 persones i en va ferir 47 més

 

La proposta de creació de la comissió d'investigació l'han presentat els socialistes, Compromís, Podem i Ciutadans. Aquesta comissió havia estat reclamada pels familiars de les víctimes durant aquests nou anys, però els governs del Partit Popular s'havien negat a crear-la. Segons el seu portaveu, una comissió anterior i tres sentències van concloure que la causa de l'accident va ser l'excés de velocitat. 

Per al govern valencià, presidit per Ximo Puig, reparar el dolor de les víctimes i tramitar la comissió d'investigació ha estat una prioritat. El president valencià i la vicepresidenta Mónica Oltra, es van reunir dijous amb representants de l'Associació de Víctimes del Metro, en una de les primeres audiències del nou govern valencià.

Els dirigents de l'associació que aplega les víctimes i familiars de les víctimes consideren que aquest reconeixement institucional s'hauria d'haver produït molt abans i demana que es repari el dany moral que els governs del PP els han causat.

L'associació espera que la comissió d'investigació sobre l'accident al metro de València doni garanties que no hi torni a haver una "gestió tan vergonyosa" davant una emergència com aquesta.

El Parlament Europeu també ha obert una investigació per esclarir si la gestió de l'accident va ser la correcta.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut