Una intervenció d'implant capil·lar (Europa Press)
Una intervenció d'implant capil·lar (Europa Press)

Una clínica estètica va denegar un implant capil·lar a un pacient portador del VIH

La Fiscalia de Delictes d'Odi demana la inhabilitació durant tres anys dels dos responsables de la clínica

Redacció/AgènciesActualitzat

La Fiscalia de Delictes d'Odi demana que s'inhabiliti durant tres anys els dos responsables d'una clínica estètica que va denegar un servei d'implant capil·lar a un client que era portador del VIH.

Segons el ministeri públic, el mes d'octubre del 2018, el pacient va contactar amb la delegació a Barcelona d'una clínica estètica amb la seu social a Màlaga per demanar un tractament quirúrgic d'implant capil·lar.

L'home, J.V.T., va explicar a la metgessa que el va atendre que era portador del virus i que rebia de forma regular un tractament antiretroviral, de manera que tenia una càrrega viral indetectable.

La metgessa va comunicar l'estat clínic del pacient als responsables de l'empresa a Màlaga: F.J.R.S., el metge que dirigia la clínica en aquell moment; i la seva filla, V.R.S., que n'era la gerent. Com a màxims directius del centre, van prendre la decisió de denegar la pràctica de l'implant capil·lar, "ometent qualsevol comprovació o estudi del pacient".

De fet, la Fiscalia assenyala que els responsables de la clínica estètica van enviar un comunicat electrònic al pacient notificant-li que no li aplicarien el tractament adduint "simples raons" de "política d'empresa".

Segons el fiscal, els responsables de l'empresa van denegar-li l'implant malgrat que "no comportava cap risc afegit respecte als que pugui haver-hi en la població en general ni per al propi pacient ni per als professionals" que li practiquessin la intervenció.

El ministeri públic ha retirat l'acusació contra la metgessa que va atendre inicialment el pacient perquè ella no va prendre la decisió.

Acusació d'un delicte contra els drets fonamentals

En l'escrit de conclusions dirigit al jutjat d'instrucció número 8 de Barcelona, el fiscal atribueix als dos acusats un delicte contra els drets fonamentals i les llibertats públiques. És per això que reclama una indemnització de 2.500 euros per al pacient, pels danys morals causats.

A més, el ministeri públic demana per als dos responsables de la clínica una condemna de tres anys d'inhabilitació per a l'exercici de la medicina i la indústria o el comerç relacionat amb la professió i per a l'àmbit educatiu, docent, esportiu i de temps lliure.

ARXIVAT A:
JudicialSidaDelicte d'odi
Anar al contingut