Una cistella de Llull a l'últim segon fa campió de Copa el R. Madrid davant el Barça (76-77)

El Barça ha aconseguit abaixar el ritme del R. Madrid, però això no ha estat suficient per derrotar-lo en la final de la Copa del Rei (76-77). En un enfrontament molt travat, els blaugranes s'han vist perjudicats pel seu baix encert en els tirs lliures (15 de 27). Nikola Mirotic ha estat triat el jugador més valuós d'un partit que s'ha decidit amb una cistella de Llull a l'últim segon.

El F. C. Barcelona no ha pogut revalidar el seu títol de campió de la Copa del Rei. Tot i aconseguir aturar la velocitat del Reial Madrid i reduir el rendiment del seu motor, el base Sergio Rodríguez, això no ha estat suficient per aconseguir el triomf. En un enfrontament molt travat, els blaugranes s'han vist perjudicats pel seu baix encert en els tirs lliures (15 de 27). Nikola Mirotic (17 punts, 11 rebots, 32 de valoració) ha estat escollit el jugador més valuós de la segona final de la temporada guanyada pel seu equip.

La final ha començat amb nervis a la pista i predomini de la defensa. La prova són els tres taps en els quatre primers atacs. El Barça ha marcat el ritme del joc, sense deixar córrer el Madrid. En atac, l'anotació blaugrana era patrimoni gairebé exclusiu dels pivots. Dels 17 punts de l'equip en el primer quart, Lorbek i Tomic (14 punts, 9 rebots) n'han fet 6 i Dorsey n'ha aportat 2 més. Els tres restants han estat obra d'Oleson. El Madrid ha tancat aquests primers 10 minuts amb pocs punts, 16, fruit de no haver pogut imposar la seva velocitat.

En el segon quart, coincidint amb l'entrada en pista de Sergio Rodríguez, Xavi Pascual ha donat minuts a Víctor Sada. Amb l'ajuda dels seus companys, el base ha aconseguit minvar la producció habitual del canari. El Barça, buscant sempre els pivots, mantenia una mínima renda en el marcador. Les limitacions de Sada en atac, però, permetien els blancs doblar els marcatges sobre els exteriors blaugranes. L'entrada de Marcelinho Huertas (15 punts, 8 assistències) ha coincidit amb tres triples del Barça (2 d'Abrines i un altre de Nachbar). Al descans s'hi ha arribat amb un resultat de 42 a 38 gràcies a l'única cistella de Juan Carlos Navarro. Els de Pablo Laso havien perdut 9 pilotes per només 1 els de Pascual.

Amb Huertas i Oleson no és suficient

El Reial Madrid ha obert la segona part amb un parcial de 2 a 8, trencat amb un triple de Marcelinho Huertas. Rudy ha aconseguit 8 punts consecutius mentre el Barça es quedava sense idees en atac. Els blaugranes han hagut de recórrer a les faltes personals per aturar les sortides al contraatac del seu rival. Ofensivament, Huertas era l'únic que veia cistella amb 11 punts consecutius. El base ha estat la taula de salvació d'un equip que ha acabat el quart 1 a sota, 59 a 60.

La connexió Huertas-Dorsey ha funcionat en el començament de l'últim quart. Marcelinho ha anat a la banqueta a descansar, però els dubtes de Sada de cara a la cistella contrària no li han permès estar fora del joc gaire temps. Sense frescor a les cames, el brasiler no ha pogut mantenir el ritme. Navarro, superat per la defensa contrària, tampoc estava encertat. Un triple de Mirotic posava el Madrid 7 al davant, 64 a 71, a falta de poc més de 2 minuts. El Barça ha reaccionat de la mà de Huertas i sobretot Oleson (11 punts, 6 rebots), posant-se 1 al davant, 76 a 75, a falta de gairebé 9 segons. Temps suficient perquè Sergio Rodríguez s'emportés el defensor de Sergio Llull i el menorquí aconseguís la cistella del triomf del Madrid a falta d'una dècima. Els madridistes segueixen sense perdre aquesta temporada a les competicions espanyoles.