Tarragona

Una caserna de Tarragona, sense vigilància per protegir el xalet del ministre Celestino Corbacho

La Unió de Guàrdies Civils (UGC) ha emès un comunicat en què denuncia que una caserna d'aquest cos policial, ubicada a la província de Tarragona, es deixa sense cap vigilància per poder protegir el xalet on el ministre de Treball, Celestino Corbacho, passa els caps de setmana. La UGC afirma que els policies han rebut l'ordre de tancar la caserna i deixar-la sense seguretat en un moment molt delicat, ja que aquest cos és un dels objectius de la banda terrorista ETA.

Actualitzat
Aquesta amenaça és el motiu pel qual el comunicat no dóna més detalls sobre la situació de la caserna. La UGC es queixa que "si per protegir un ministre, sigui qui sigui, hem de deixar una caserna sense protecció, alguna cosa no funciona en el sistema i, òbviament, està fent evident una falta de personal alarmant, poca organització i una mala previsió".

La Unió de Guàrdies Civils ha anunciat que demanarà explicacions "urgents" a la Direcció General de la Policia i la Guàrdia Civil.

El PP demana explicacions

El diputat del PP Antonio Gallego ha qualificat el fet "d'intolerable" i ha dit que exigiran explicacions al Congrés dels Diputats perquè es depurin responsabilitats davant d'aquesta "cacicada". Gallego ha lamentat que "per una manca de coordinació i planificació" es posi en risc famílies de la Guàrdia Civil, "que, com tothom sap, són objectiu d'organitzacions terroristes, especialment, etarres".
Anar al contingut