Una caravana de 3.000 migrants marxa d'Hondures als EUA sota les amenaces de Trump

3.000 persones marxen d'Hondures als EUA per denunciar "la crisi humanitària que viuen"

RedaccióActualitzat

El dissabte 13 d'octubre un grup d'hondurenys van començar una marxa amb la intenció d'arribar als Estats Units per denunciar els abusos a què s'exposen quan intenten aconseguir el "somni americà".

La caravana ha aconseguit reunir unes de 3.000 persones, segons l'ONU.

 

Caravana contra la inseguretat a Hondures

Aquestes caravanes cap al nord s'han anat fent regularment els últims anys, però Trump ha aconseguit convertir-les en un espectacle mediàtic per insistir en el seu discurs antimmigració. I més ara, a tres setmanes per a les eleccions de mig mandat.

 

Les persones que se sumen a la caravana arrisquen la vida i esperen poder deixar enrere la violència, la droga, la falta de feina als Estats Units o a Mèxic.

La capçalera arriba a Mèxic

El grup de capçalera ha arribat aquest divendres a la frontera amb Mèxic on han topat amb un gran dispositiu policial i diversos organismes de drets humans custodien la frontera de Mèxic amb Guatemala.

El president dels EUA, Donald Trump, ha agraït a Mèxic el dispositiu policial a la frontera amb Guatemala.

 

Mèxic ha demanat ajuda a les Nacions Unides per buscar una solució humanitària a la crisi. I ha recordat que qui tingui documents de viatge podrà entrar i circular lliurement pel país i els que no, seran deportats.

Advertències de Trump

El president nord-americà va amenaçar el president hondureny, Juan Orlando Hernández, de retirar l'ajuda econòmica que rep del seu país, si no aturava la caravana d'immigrants:

 

Trump ha culpat els líders de Guatemala, Hondures i el Salvador de "no aturar aquest flux de persones que inclou criminals."

 

I ha exigit, també a través de Twitter, a Mèxic el control de les seves fronteres i que "detingui aquest atac" advertint que si no ho fan desplegarà l'exèrcit nord-americà i tancant la frontera sud:

 

Pas per Guatemala

Les pressions de Trump sembla que haurien donat resultat i a Guatemala han trobat la frontera amb un fort dispositiu policial.

 

Bartolo Fuentes, un dels impulsors de la caravana per denunciar la "crisi humanitària que afronta Hondures", ha estat detingut a la frontera amb Guatemala per violar les normes migratòries.

 

Tot i això s'ha seguit sumant gent a la caravana que ha continuat rumb cap als EUA.

 

ARXIVAT A:
MigracionsTrump
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut