Pía Klemp s'enfronta a una pena de 20 anys de presó per "fomentar la immigració il·legal" (Font: @HelpRefugees)
Pía Klemp s'enfronta a una pena de 20 anys de presó per "fomentar la immigració il·legal" (Font: @HelpRefugees)

Una capitana de Sea-Watch rebutja una medalla de París per ser un "honor hipòcrita"

Pia Klemp acusa Anne Hidalgo de "combatre dins de les seves muralles" els immigrants que ONGs com la seva rescaten al mar Mediterrani

RedaccióActualitzat

Pia Klemp, capitana de vaixells de l'ONG Sea-Watch, ha rebutjat aquest dimarts la medalla "Grand Vermeil" que l'Ajuntament de París va anunciar el juliol que li donaria.

En un text penjat al seu perfil de Facebook, Klemp acusa directament l'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, d'actuar contra els migrants dins de la ciutat:

"Senyora Hidalgo, voleu condecorar-me per la meva acció solidària al mar Mediterrani perquè les nostres tripulacions treballen cada dia per salvar els migrants en condicions difícils".

"Al mateix temps, la vostra policia roba les mantes de persones obligades a viure al carrer, mentre suprimeix les manifestacions i criminalitza les persones que defensen els drets dels migrants i els sol·licitants d'asil."

"Voleu donar-me una medalla per accions que vosaltres combateu dins de les vostres muralles."

Klemp acompanya el text amb un titular del diari Le Monde que diu "Després de les tanques, l'Ajuntament de París instal·la pedres antimigrants":

 

Denuncia els "honors hipòcrites"

L'activista alemanya afirma que "és hora de denunciar els honors hipòcrites", i que les medalles han de ser "puntes de llança de la revolució."

Tanca el text reclamant "documents i casa per a tothom" i "llibertat de moviments i de residència".


Acusada de "fomentar la immigració il·legal"

Pia Klemp va ser la primera capitana de vaixells de l'ONG alemanya de rescat al Mediterrani Sea-Watch acusada per la justícia italiana de "fomentar la immigració il·legal".

El procés judicial està en marxa, i podria comportar-li fins a 20 anys de presó i 500.000 euros de multa per haver portat migrants al port de Lampedusa, fa 2 anys, amb el vaixell Iuventa.


"Actes notables en relació amb la ciutat"

La medalla "Grand Vermeil" és la màxima condecoració que atorga anualment l'Ajuntament de París a qui hagi fet "actes notables en relació amb la ciutat".

El govern municipal ha rebutjat l'acusació d'hipocresia i ha dit que es posarà en contacte amb ella per intentar que reconsideri el rebuig de la medalla.

 

ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut